Wie zijn wij

 

U kunt in omstandigheden terecht komen waar u niet direct raad mee weet.

Met uw vragen kunt u terecht bij de ouderenadviseur. De ouderenadviseur biedt ook de zogenoemde ‘onafhankelijke cliënt ondersteuning’. In de Meidoorn 1A is de Huiskamer waar iedereen welkom is voor een praatje en een kopje thee/koffie. Er is daar altijd een vrijwilliger aanwezig met een luisterend oor. Ook kunt u de ouderenadviseur ontmoeten tijdens koffiedrinken in de verschillende dorpen:

  • Moordrecht: iedere eerste dinsdag van de maand

    van 13.30-14.30 uur in De Zespunt.

  • Moerkapelle: laatste dinsdag van de maand van 13.30-15.30 uur.

  • De ouderenadviseur sluit zich aan bij het koffiedrinken in het Rode Kruisgebouw.

  • Nieuwerkerk aan den IJssel: iedere eerste donderdag van de maand in de Huiskamer in de Meidoorn.

Contact met de ouderenadviseur kan ook via 0180-310050 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sociaal Raadsvrouw voor "Raad en daad"

 Wanneer u hulp nodig heeft op sociaal juridisch gebied of ondersteuning om uw financiën op orde te krijgen, kunt u terecht bij de Sociaal Raadsvrouw. Zij adviseert volstrekt onafhankelijk waardoor vertrouwelijkheid gewaarborgd is. U kunt terecht met vragen over werk, uitkeringen, wonen, belastingen, consumenten­zaken, familierecht en juridische zaken. Behalve adviseren, kan ze ook ondersteunen bij het bijvoorbeeld opstellen van een bezwaar­schrift of een klacht. Voor verdergaande hulp zal ze u naar de juiste instantie doorverwijzen. De sociaal raadsvrouw is te bereiken via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0180-310050.

In de Meidoorn vindt u ook de volgende organisaties:

         * Vestia: op vrijdag kunt u terecht op het spreekuur.

      Voor afspraken: 088-1242424.

   * SAZ (Senioren Actief Zuidplas). 

     SAZ is daar ook bereikbaar op werdagen van 10.00-12.00 uur