Wie zijn wij

  

 

Voorzitter     

        Siem van Loon  Albert van 't Hartweg 9  2913LE, Zuidplas  

0180-313506  e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Secretaris

        Truus Burger       Boslaan 22                   2912PA, Zuidplas  

0180-316725  e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

2de Voorzitter ad interim/Lief en Leed       

     Hea Snoek              Troelstrastraat 46,           2841CP, Zuidplas  

0182-372643   e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.      

 

Public Relations, vrijwillige ouderen adviseur (VOA)

    Nel Oudijk         Pr.Beatrixstraat 14       2911AL, Zuidplas  

0180-315839   e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ledenwerving

Vacant

 

Penningmeester, hulp bij belastingaangifte (HUBA)

  Piet v.d. Spek             Middenmolensingel 28          2912PK, Zuidplas  

0180-634112  e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.        

 

2e Penningmeester, excursies, computerleercentrum, HUBA

  Willy Grönefeld         Kleine Vinkstraat 14          2912AG, Zuidplas  

0180-314923 e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. e-mail voor Leercentrum: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Redactie Nieuwsbrief              

   Thea van Vliet-Nell    Westringdijk 28             2913LK, Zuidplas   

0180-313174   e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

             

Ledenadministratie & distributie KBO-PCOB magazine en Nieuwsbrief     

Nelie Ligchaam            Italiaansezoom 6                                                2912GH, Zuidplas  0180-314535

Aanmelden, mutaties, opzeggen: alleen per post of mail! Niet per telefoon. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Postrekening: NL47Rabo 03962.09.289  t.n.v. PCOB Nieuwerkerk aan den IJssel.

 

Website: www.pcob-nieuwerkerk.nl

(website is onderdeel van de landelijke PCOB website)

Het bestuur vergadert elke eerste maandag van de maand bij één van de bestuursleden aan huis.

Eventuele punten voor de agenda aanleveren via de secretaris.

 

 

 

  

De PCOB laat vanuit het christelijk-sociaal gedachtengoed een eigen geluid horen. Leden van de PCOB maken deel uit van een maatschappelijke beweging, die zich inzet voor ouderen.

De PCOB is een actieve vereniging waar leden actief participeren in een maatschappij waarin iedereen met zijn of haar mogelijkheden en talenten kan meedoen.

 

 

 

 

.

 

Het belangrijkste doel van de PCOB is de belangenbehartiging van senioren, zowel geestelijk als materieel. Door het samengaan met de KBO is de KBO-PCOB   landelijk de grootste ouderenbond.

 

Samen hebben ze de volgende speerpunten:

Zorg en Wonen

Koopkracht

Digitalisering

Veiligheid

Zingeving

Dat daarbij veel aandacht is voor gezondheid en financiën, zal duidelijk zijn. Deze zaken worden met de overheid besproken en u kunt daar in de media regelmatig over lezen en horen.

 

 

 

 

Lokale belangenbehartiging

De gezamenlijke ouderenbonden, de PCOB, de KBO en de SAZ, hebben een officiële samenwerking, georganiseerd in het Samenwerkings Verband Ouderen (SVO). Het SVO oefent invloed uit op het beleid van de gemeente en overlegt met lokale maatschappelijke organisaties.

Er is een structureel overleg (1x per 6 weken) waarbij onder andere de wethouder, ouderen adviseur of sociaal makelaar regelmatig aanschuiven. Het voorzitterschap is onafhankelijk en van één ouderenbond: sinds 2016 is dat Siem van Loon. Het SVO is via het PCOB-bestuurslid Nel Oudijk, vertegenwoordigd in de WMO adviesraad. Het SVO hecht grote waarde aan het ‘onafhankelijk aanspreekbaar zijn’ voor vragen van ouderen met name knelpunten op WMO-gebied. Cliëntondersteuning, eventueel ondersteuning bij de zogenoemde keukentafelgesprekken, kan bij de vertegenwoor­digers van de eigen vereniging worden aangevraagd. Bij de PCOB is Nel Oudijk de vrijwillige ouderen adviseur (VOA). In het SVO vindt ook afstemming plaats qua activiteiten die de verenigingen organiseren. De PCOB heeft onder andere het computerleercen­trum, de wandel- en fietstochten. De SAZ organiseert de telefoon­cirkel en heeft (exclusief voor eigen leden) de klus- en vervoer­service. Leden mogen zich meestal aansluiten bij elkaars activiteiten.

Lokale samenwerking met andere vrijwilligersorganisaties en

Welzijn Zuidplas                            

In deze samenstelling vindt 3-4 x per jaar een overleg plaats in De Meidoorn. Door elkaar goed te informeren inspireren we elkaar. We delen pluspunten maar ook knelpunten. Vanuit het vrijwilligers informatie punt (VIP) worden de organisaties waar mogelijk ondersteund. De PCOB zorgt natuurlijk voor een afvaardiging. Partners zijn o.a. Stichting Welzijn Buitelanders, Platform Gehandicapten, de Zonnebloem, het Rode Kruis, Vluchtelingenwerk en de NPV. (zie elders op deze site).

 * Goedkope en seniorvriendelijke zorg- en schadeverzekeringen.

*  Gratis advies en betaalbare belastingservice speciaal voor senioren.

* 10x per jaar het KBO-PCOB magazine  boordevol columns, interviews en leden-voordelen,

   inspiratie- en ontmoetingsdagen, congressen en cursussen voor actieve leden voor bijvoorbeeld

   lokale belangenbehartiging,

*  Veel voordeel met de ledenpas.

 

 

 

 

  • Het ontvangen van de periodieke Nieuwsbrief.

  • Ontmoetingen bij culturele activiteiten en elke tweede woensdag van de maand (in maart de derde) een thema-middag (niet in de zomer).

  • Voor onderwerpen over onder andere kunst, maatschappij, natuur, religie, ethiek, worden sprekers uitgenodigd.

  • Deze middagen worden druk bezocht en zijn daardoor een maandelijks hoogtepunt.

  • Zie ook het jaarprogramma-overzicht onder het kopje Ledenmiddagen op deze site.

  • Er is 11x een contact- en spellenmiddag.
  • Alle data voor de thema- en spellenmiddagen staan gemarkeerd op de PCOB-jaarkalender.

Voordelen gegeven door de adverteerders en sponsors

 

- Eetcafé ‘De Tap’: Elke maandag, dinsdag en woensdag 10% korting op het hele menu. Ook aankoop van diner bonnen is mogelijk. Altijd handig als u voor iemand een        cadeau zoekt. N.B. Telefoon: 0180 709762.

- Goerami computers 10% korting bij aankoop van laptop.

- Hoogerwaard fietsen 10% korting op alle onderdelen en accessoires.

- Wereldwinkel biedt u 10% korting + koffie elke dinsdag. Dorpsstraat 51 in Nieuwerkerk a/d IJssel

- Aad en Marijke dames kleding , organiseert 2x per jaar een winkelmiddag, speciaal voor leden met

10% korting. Moordrecht. Deze keer op maandag 23 April 2018.

- Vishandel: Michel Heinen geeft 10% korting op de aankopen.

Hij staat iedere woensdagochtend op het Kroonkruid en woensdagmiddag t.o. Wooncentrum De Meander in Nieuwerkerk.

- Alexanderhoeve, Theo de kaas- en tapasspecialist, ook noten, bonbons en wijn, biedt leden op alle aankopen 10% korting. Winkelcentrum Reigerhof.

 

De afdelingen in onze regio zijn: Bergambacht, Capelle a/d IJssel, Krimpen a/d IJssel, Waddinxveen, Gouda, Bodegraven, Schoonhoven en Zuidplas.

2x per jaar hebben we regionaal overleg. Daarbij komt er ook een bestuurder uit Utrecht of de Provincie en iemand van de ledenraad. Deze bijeenkomsten zijn zeer informatief, zowel betreffende het landelijke nieuws als het nieuws van de afdelingen.

De afdelingen sturen ook hun Nieuwsbrieven aan elkaar door.

 

 

 

 

 

 

De NPV Zuidplas is een algemeen christelijke vereniging in Nederland die zich vanuit patiëntenperspectief bezighoudt met de zorg voor het leven.

Het uitgangspunt is dat ieder mensenleven bescherming verdient, ongeacht de levensfase of de kwaliteit van leven. Ieder mens mag er zijn!

Deze afdeling verzorgt ook NPV Vrijwillige Thuishulp via eerste lijn hulpverlening: bijvoorbeeld de huisarts, ouderenadviseur of medewerkers van het Sociaal Team.

Als mantelzorger kunt u terecht bij het Mantelzorg-Steunpunt, niet alleen voor informatie of advies of een luisterend oor, maar ook voor onafhankelijke cliëntondersteuning. De hulpverlening is in handen van een groep gemotiveerde vrijwilligers. De hulp kan bestaan uit bijvoorbeeld wandelen, gezelschap houden , begeleiding bij ziekenhuisbezoek, boodschappen doen e.d.

Het steunpunt bevindt zich in de Meidoorn 1A en is van maandag tot en met donderdag geopend voor vrije inloop.

Contactgegevens: 0180-310050, E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., www.welzijnzuidplas.nl

Centrum Camino voor mensen met kanker en hun naasten

Centrum Camino is een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten, voor inwoners van Zuidplas en de regio.

Bij Camino bent u onvoorwaardelijk welkom. Iedere vrijdag is het inloophuis aan de Meidoorn 1a, zonder afspraak, open van 10.00 tot 14.00 uur. Wilt u liever eerst contact met Centrum Camino, dan kunt u bellen of mailen: 06-30228683, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijkt u voor eerste informatie op www.centrumcamino.nl.