Computer Leercentrum

 

 

    U bent hartelijk welkom op De Vijf Boeken 12 in Nieuwerkerk a/d IJssel           

   (1e verdieping kantoor-gebouw fa. Anker, tegenover molen Windlust)               

 


WAT HEEFT HET LEERCENTRUM, NAAST HET BREDE CURSUSAANBOD,

DE CURSISTEN NOG MEER TE BIEDEN:

VOORDEEL VOOR LEDEN VAN RABOBANK GOUWESTREEK!

Iedereen die lid is van de Rabobank Gouwestreek kan éénmalig aanspraak maken op een korting van 25,- euro bij het volgen van één van onze cursussen. Op deze wijze stimuleert de Rabobank dat haar leden “digitaal vaardig” zijn en blijven. (NB. U moet het RABO-lidmaatschap zelf aanvragen!)

SENIORWEB TRAKTEERT!

Bent u nog geen lid van Seniorweb? Voor iedere nieuwe cursist, die nog geen lid is van Seniorweb, ligt een bon klaar voor een gratis lidmaatschap van Seniorweb gedurende 2018. Dit lidmaatschap stopt automatisch eind 2018.

DIGITAAL SPREEKUUR!

(locatie: De Batavier, in samenwerking met bibliotheek De Groene Venen)

Iedere 2e en 4e donderdag van de maand wordt er van 14.00 – 16.00 uur een inloopspreekuur georganiseerd voor iedereen met vragen over het gebruik van hun tablet (iPad of Android), smartphone of laptop.

DATA T/M JUNI 2018:

11-01; 25-01; 08-02; 22-02; 08-03; 22-03; 12-04; 26-04; 24-05; 14-06; 28-06

________________________________________________________________________________________

 

 

CURSUSAANBOD

 Maart-Mei 2018

 

________________________________________________________________________________________

Tot half mei worden in het Leercentrum nog cursussen en workshops gegeven. Deze zijn inmiddels al gedeeltelijk gehouden. Voor de cursus Fotobewerking op de tablet (iPad en Android) kunt u zich echter nog opgeven!

                                                        

 

Ook dit seizoen geven we weer een cursus voor iedereen die plezier heeft in het fotograferen m.b.v. zijn/haar tablet en die de gemaakte foto’s graag wil bewerken of verbeteren op die tablet.

Tijdens de eerste bijeenkomst maakt u kennis met de basisfuncties van de gratis app ‘Aviary’:

foto’s automatisch verbeteren, bijsnijden, focus gebruiken, foto’s draaien en

rechtzetten, handmatig corrigeren

In de tweede les komen de volgende functies aan bod:

Lijnen en teksten toevoegen, effecten, rode ogen corrigeren, retoucheren, bijzondere effecten en collages maken.

Data: wo-mo, 09.30-12.00 uur: 9 mei en16 mei

toucheren, bijzondere effecten en collages maken.

Data: wo-mo, 09.30-12.00 uur: 9 mei en16 mei

Kosten: € 30,- met boek. (NB! Eigen tablet meenemen)

 

 

Voor aanmelding of verdere informatie kunt u contact opnemen met:

Willy Grönefeld, 0180-31 49 23 (tussen 19.00 - 20.00 uur), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gerth Westmaas, 0180-31 48 39 (tussen 19.00 - 20.00 uur), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Al meer dan 18 jaar organiseert de PCOB afdeling Zuidplas computercursussen  voor 50-plussers. Het leercentrum biedt een ideale manier om te leren omgaan met de digitale wereld. De cursussen en workshops zijn kleinschalig en ook betaalbaar. De cursussen worden georganiseerd in samenwerking met het landerlijke Senior Web. Niet alleen wat de lessen betreft worden de cursussen op prijs gesteld, ook de sociale sfeer wordt bijzonder gewaardeerd.

Steeds meer worden ook 50-plussers zich ervan bewust dat het nodig wordt om over een computer, laptop of tablet met internetverbinding te beschikken omdat bijvoorbeeld een afspraak op het gemeentehuis te maken, een uitkering of toeslag aan te vragen of uw belastingaangifte in te dienen. Al deze handelingen vragen om digitale vaardigheid. Voor velen is het zeker zo belangrijk om te kunnen omgaan met het verzenden en ontvangen van e-mails. Ook een recept of andere informatie opzoeken, een reis boeken, iets kopen via internet. Dit alles wordt steeds meer de dagelijkse praktijk. De lessen zijn geheel afgestemd op de bestaande behoeften van ouderen. De docenten en vrijwilligers zelf behoren tot de doelgroep van senioren en kunnen vragen en problemen dus goed begrijpen.

De cursussen worden gegeven in samenwerking met Seniorweb, een landelijke organisatie die zich sterk maakt voor het kennis maken van senioren met computers. Door de inzet van vrijwilligers is het cursusgeld  heel bescheiden, dus dat hoeft geen beletsel te zijn.

Het cursuslokaal bevindt zich op de Vijf Boeken nr 12, Nieuwerkerk aan den IJssel.

Subcategorieƫn