Computer Leercentrum

 

Het nieuwe jaar “Digitaal fit” beginnen?

 

Kom naar de Open Dag op 19 januari 2019 in het Computerleercentrum aan de Vijf Boeken 12 in Nieuwerkerk aan den IJssel. In februari 2019 beginnen de nieuwcomputercursussen weer…! Iedereen is op zaterdagmiddag 19 januari 2019 tussen 13.30 en 16.30 uur van harte welkom tijdens de Open Dag. Belangstellenden kunnen zich dan alvast oriënteren op het brede aanbod aan computercursussen. Op het programma staan onder meer cursussen voor beginners en gevorderden voor Windows 10 en voor de iPad, fotoalbum maken met Albelli, workshop fotobewerking op de tablet, Excel voor beginners. Uitgebreide, actuele informatie over het volledige cursusprogramma wordt gepubliceerd in Hart van Holland van 9 en 16 januari 2019 en op deze website!

Voor verdere informatie kan men alvast contact opnemen met één van de volgende vrijwilligers:

- Willy Grönefeld, 23 (tussen 19.00 - 20.00 uur) tel.0180- 314923

- Gerth Westmaas, 06-11 37 08 85 (tussen 19.00 - 20.00 uur)

 

 

 

 

 

Al meer dan 20 jaar organiseert de PCOB afdeling Zuidplas computercursussen  voor 50-plussers. Het leercentrum biedt een ideale manier om te leren omgaan met de digitale wereld. De cursussen en workshops zijn kleinschalig en ook betaalbaar. De cursussen worden georganiseerd in samenwerking met het landerlijke Senior Web. Niet alleen wat de lessen betreft worden de cursussen op prijs gesteld, ook de sociale sfeer wordt bijzonder gewaardeerd.

Steeds meer worden ook 50-plussers zich ervan bewust dat het nodig wordt om over een computer, laptop of tablet met internetverbinding te beschikken omdat bijvoorbeeld een afspraak op het gemeentehuis te maken, een uitkering of toeslag aan te vragen of uw belastingaangifte in te dienen. Al deze handelingen vragen om digitale vaardigheid. Voor velen is het zeker zo belangrijk om te kunnen omgaan met het verzenden en ontvangen van e-mails. Ook een recept of andere informatie opzoeken, een reis boeken, iets kopen via internet. Dit alles wordt steeds meer de dagelijkse praktijk. De lessen zijn geheel afgestemd op de bestaande behoeften van ouderen. De docenten en vrijwilligers zelf behoren tot de doelgroep van senioren en kunnen vragen en problemen dus goed begrijpen.

De cursussen worden gegeven in samenwerking met Seniorweb, een landelijke organisatie die zich sterk maakt voor het kennis maken van senioren met computers. Door de inzet van vrijwilligers is het cursusgeld  heel bescheiden, dus dat hoeft geen beletsel te zijn.

Het cursuslokaal bevindt zich op de Vijf Boeken nr 12, Nieuwerkerk aan den IJssel.

Subcategorieƫn