Diverse Activiteiten

 

Op elk adres van het ledenbestand wordt 10 maal per jaar een exemplaar bezorgd van het landelijke KBO-PCOB-Magazine.

Dit blad biedt algemene informatie over dingen die van belang (kunnen) zijn voor ouderen: gezondheid, bezigheden, ouderenbeleid, interviews en dergelijke. Naast dit blad wordt op elk adres een exemplaar bezorgd van de Nieuwsbrief met het nieuws van de PCOB-Zuidplas. In de Nieuwsbrief staat alle actuele informatie betreffende themabijeenkomsten, fiets- en wandeltochten en wat er verder plaatselijk te melden valt. De leden worden zo goed mogelijk geïnformeerd. De administratie en distributie worden verzorgd door vrijwilligers. De PCOB-Zuidplas beschikt over een informatieve website: www.pcob-nieuwerkerk.nl.

Daarop kunt u alle informatie vinden uit deze gids, met meer foto's en aanvullende berichten. Ook staan daar de laatste nieuwsbrieven, geheel in kleur.

 

 

De hoogte van de contributie wordt voornamelijk bepaald door de hoogte van de afdracht aan de landelijke organisatie. Deze afdracht wordt jaarlijks hoger, zo ook  in 2017.Het afgelopen jaar heeft het bestuur een verhoging van de leden-contributie kunnen voorkomen.

In de jaarvergadering van februari a.s. zal beslist worden of eventueel een kleine verhoging noodzakelijk is voor 2018.

De contributie bedraagt thans:

- € 28.50 voor een individueel lidmaatschap.

- € 45.00 voor een lidmaatschap met partner.

Overigens kunnen deze bescheiden contributiebedragen voor sommigen tocheen financieel bezwaar vormen om lid te zijn of te worden. Het bestuur heeft een reservepotje achter de hand om in voorkomende gevallen bij te springen. Eenieder moet de gelegenheid hebben lid te worden en mee te doen aan de activiteiten.

Geldt dit laatste voor u? Neem gerust even contact op met de penningmeester en verder hoeft niemand er iets van te weten. Vertrouwelijkheid staat voorop.

Wat het lidmaatschap allemaal biedt vindt u elders op deze website. Bent u geen lid, maar voelt u zich wel aangetrokken tot de doelstellingen en activiteiten, geef u dan op als lid.

 

Lidmaatschap is belangrijk

Op deze website worden de activiteiten van de PCOB en de belangenbehartiging voor senioren waar de PCOB voor staat uitvoerig vermeld. Dus redenen genoeg om lid te zijn. Maar zelfs al maakt u geen gebruik van wat de PCOB-afdeling Zuidplas aanbiedt aan activiteiten, dan nog is een lidmaatschap toch van belang zowel voor uzelf als voor de bond.

Een lidmaatschap van een ouderenbond is in zekere zin een vorm van investering in de toekomst. Je weet maar nooit waar je voor komt te staan.

Ledenadministratie

Nelie Ligchaam

Italiaansezoom 6

2912 GH Nieuwerkerk aan den IJssel

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor:

1. Aanmelden nieuwe leden voor de PCOB-Zuidplas.

2. Doorgeven mutaties zoals verhuizingen en overlijden.

3. Opzeggen lidmaatschap (altijd voor 1 dec voor aankomend jaar).

Aanmelden, mutaties en opzeggen alleen per post of mail, niet per telefoon.


 

De twee grootste toppers van voordeel voor u als PCOB-lid zijn:

  1. Zorgverzekering van Zilveren Kruis

  • 8% korting op basis verzekering

  • 10% korting op de aanvullende verzekeringen

  • 10% korting op de tandartsverzekering

  • 25% korting op het pakket Extra Vitaal

  • Gratis pakket Extra Aanvullend KBO-PCOB bij afsluiten van een aanvullende verzekering.

Extra voordelen van dit laatst genoemde pakket en alle verdere informatie kunt u vinden: www.kbo-pcob.nl/zk

Ook bij Pro Life krijgt u 8% korting op de basisverzekering en 8% korting op alle aanvullende verzekeringen, inclusief tandartsverzekering.

Alle informatie hierover is te vinden op www.prolifecollectief.nl/pcob 

 2. KBO-PCOB- energie-collectief

Energie wordt geleverd altijd tegen inkoopprijs en het is duurzame energie. U krijgt gratis, vrijblijvend uw bespaaradvies. KBO-PCOB regelen de overstap. Alles is eenvoudig telefonisch te regelen via: 085-4863364 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Behalve deze twee toppers zijn er nog vele voordelen. Daarover kunt u alles in het KBO-PCOB- magazine lezen. Er is zelfs een speciale voordeel nieuwsbrief. Aanmelden daarvoor kan op www.kbo-pcob-voordeel.nl/nieuwsbrief 

 

 

Deze commissie bestaat uit een achttal dames, die een bezoekje brengen aan leden van 85 jaar en ouder die hun verjaardag mogen vieren of gevierd hebben.

Leden van 83-85 jaar worden vereerd met een felicitatiekaart.

Daarnaast feliciteren we ook bruidsparen die 50, 60 jaar of zo mogelijk langer met elkaar verbonden zijn.

In verband hiermee worden wij graag geïnformeerd. Natuurlijk ook bij ziekte of overlijden, zodat we ook daar aandacht aan kunnen schenken en mee kunnen leven.

Daarom stellen we het op prijs dat U dit bij het bestuur kenbaar maakt.

Het contactadres is:Hea Snoek, Troelstrastraat 46,

2841 CP in Moordrecht

Tel 0182-372643, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Omroep Zuidplas: “ De Muzieksleutel”

De Muzieksleutel is een muziekprogramma met geestelijke liederen en een korte meditatie dat bij toerbeurt verzorgd wordt door de gezamenlijke kerken van regio Zuidplas. De jarige PCOB-leden worden tijdens dit programma gefeliciteerd.

Uitzendtijden: live uitzending: donderdagavond 19.04-20.00 uur.

Herhalingen : vrijdagavond van 21.03-22.00 uur en zaterdagnacht van 24.03-1.00 uur.

Verzoeken : telefonisch 0180-320700, één week van tevoren tijdens de uitzending. Schriftelijk (tot de maandag ervoor) bij : De Muzieksleutel, p/a ’s Gravenweg 161,2911 BH; Nieuwerkerk aan den IJssel.

De Omroep Zuidplas is op de radio te beluisteren op 102.4 via de kabel of 107.3 FM. Ook te zien en te horen via de website www.omroepzuidplas.nl

Subcategorieën

Elke laatste dinsdag van de maand zijn leden en niet-leden van harte welkom in het Kerkelijk Centrum in de J.A. Beijerinkstraat.

             

                                                             

Daar brengen wij met elkaar onder het genot van een kop koffie of thee de middag door. Er is gelegenheid om met elkaar een gezelschapsspel te spelen. Er is een ruime sortering aanwezig, zoals sjoelen, rummicup, dammen, scrabble, etc.

Maar ook spelvarianten gericht op geheugen en het versterken van de onderlinge contacten worden ingezet.Iedereen is van harte welkom tussen 14.00 en 16.00 uur.De kosten bedragen € 2.50 voor de koffie; verder zijn er geen kosten aan verbonden.