Protestants Christelijke Ouderen Bond Perspectief voor senioren

                   

NIEUWSBRIEF www.pcob-nieuwerkerk.nl

MEI - JUNI 2019 afdeling ZUIDPLAS

Van feest tot feest.

Vorige maand stonden we stil bij de grote ´waarom´ vraag.

En naar ik meen zal het in menige kerk geklonken hebben, de woorden die 800 jaar eerder

al klonken: ”Mijn God Mijn God ´waarom ´verlaat Gij mij” ? De woorden uit Psalm 22.

Gelukkig daar volgde Pasen op, het feest van de opstanding van de Here Jezus.

Naar ik hoop is het voor U een feest, en niet alleen maar vrije dagen.

We zullen er deze keer, nog een keer bij stil staan. Feestdagen!.

Feesten met een diepe dimensie, en een hoopvolle betekenis ?.

Ik denk daarbij aan de Emmaüsgangers. Toen Hij bij ons binnen kwam

en aanzat aan ons avondmaal, het brood brak, en de beker nam.

En reikte naar de schaal. Zijn handen, door het licht bestraald vertelde ons:

“Het is volbracht”. Wij waren kind ‘ren, die verdwaald, weer werden thuis gebracht !

Zo mogen we van feest tot feest gaan, van Pasen, naar Hemelvaart, het feest waarop

Jezus Zijn plaats mocht innemen aan de rechterhand van zijn Vader en zoals Hij zelf zegt,

om onze plaats te bereiden, want in het huis van mijn Vader zijn vele woningen!

Dan volgt het Pinsterfeest, het feest van de Geest.

Het is niet waar, dat Gij ons hebt verlaten.

Gij zijt niet ver van ons vandaan gegaan.

En zelfs voor ons, die U zo vaak vergaten,

blijft elke dag Uw hart wijd open staan.

Het is niet waar, dat wij Uw hand niet voelen, en dat wij tastend door het donker gaan:

Gij weet nog voor ons spreken ons bedoelen,

als wij alleen zijn, komt Gij naast ons staan.

Ons leven is toch veilig in Uw handen?

Het is toch waar, dat Gij nog wonderen doet? Ook in ons hart kunt Gij Uw vlam doen branden,

luid roept in ons de stem, Heer, van Uw bloed.

Door onze handen zegent Gij de mensen.

door onze mond spreekt Gij Uw troostend woord,

door onze daad doorbreekt Gij alle grenzen,

Op ons gebed trekt G’ overwinnend voort!

Gezegende feestdagen en een fijne koningsdag,

Uw voorzitter.

-2-

Laatste thema middag vóór de zomer: woensdag 8 mei in het HKC

De gastspreker, Aad van der Hoeven, is voor velen geen onbekende. Nadat hij orgel-, koordirectie en kerkmuziek studeerde was hij 38 jaar actief bij het Rotterdams operakoor. De Doelen was zijn thuishaven en daarnaast gaf hij vele concerten in heel Europa. Op jonge leeftijd kwam Aad van der Hoeven in contact met het werk van Albert Schweitzer.

 

Later kwam hij in het hoofdbestuur van de Nederlandse Albert Schweitzer Stichting, die tot doel heeft het levenswerk van Schweitzer levend te houden. De lezing van de thema middag gaat over het leven van Schweitzer, studie, zijn orgelconcerten [ ook in Nederland] en dan zijn levenswerk in Lambarene [Afrika] waar hij een kleine 50 jaar werkte als arts tot 1965. Albert Schweitzer, promoveerde 3 keer, was een genie en Bachkenner, kreeg ook de nobelprijs voor de vrede. Hij trok met zijn gaven het oerwoud in . Zijn opvattingen zijn zeer actueel. Hij pleit voor onbegrensde verantwoordelijkheid ten aanzien van alles wat leeft; eerbied voor het leven , respect voor mens en dier en ook de bomen en bloemen. Aad van der Hoeven zal ook met ons, onder zijn orgel begeleiding, een aantal liederen zingen, geschreven door Albert Schweitzer. Inloop is weer vanaf 14.00 uur, aanvang 14.30.

In de pauze gaat de ‘koffiebus’ rond, kosten € 2.50.

 

Spellenmiddagen : dinsdag 28 mei en 25 juni. 14.00- 16.30 uur

 

Deze middagen dragen bij aan gezelligheid maar ook aan het verbeteren van het geheugen. De hersenen kunnen getraind worden. Een potje scrabble, een sudoku oplossen, een schaakspel of trio Minos, het zijn mentale trainingen, zorgen voor betere concentratie en een actiever geheugen.

Naast het spelen van spellen noem ik nog een paar belangrijke oefeningen en methodes die het geheugen verbeteren. Op één staat de lichamelijke beweging, het zorgt voor betere doorbloeding, dus ook voor het brein. Alles telt mee, ook tuinieren en natuurlijk meewandelen met Ans en/of Rian; of fietsen met Henk. Ook genoeg slapen verbetert zowel het lange als korte termijn geheugen. Goede voeding met vette vis, noten, groente, fruit en voldoende water drinken houden de hersenen gezond. Blijf optimistisch denken, een nieuw spel kunt u ook leren en overtuig uzelf dat uw geheugen altijd nog kunt verbeteren.

Kom dus gewoon ook, breng uw gezellige buren of kennissen mee. Kosten € 2.50.

 

SCHAKEN EN DAMMEN MEI EN JUNI

De mensheid is altijd op zoek naar vernieuwingen. Zo heeft de uitvinding van de boekdrukkunst de samenleving veel verder gebracht en is de industriële revolutie grotendeels aan de uitvinding van de stoommachine te danken. Zo zijn er talloze voorbeelden aan te halen, maar daar is het hier de plaats niet voor.

Toch neem ik u nog even mee naar een vernieuwing, die ons leven een drastische wending heeft gegeven. Het is de machine, die de tijd voor ons bijhoudt. De tijdmachine waar ik hier op doel is het uurwerk. Deze uitvinding heeft ons geleerd doelmatig met de factor tijd om te gaan. Wat moet het toch een bijzonder moment zijn geweest toen lang geleden de eerste methoden van tijdmeting beschikbaar kwamen. Ik hoor onze voorouders al zeggen ‘ik heb geen tijd’ of ‘zou ik wel op tijd zijn’.

In de loop der tijd is de tijd ieders leven gaan beheersen en in vrijwel alle gevallen is het prima, maar soms voelen we ons er ook wel door beperkt. Neem nu schakers en dammers in wedstrijdverband. Zij spelen met klokken en krijgen voor een partij een bepaalde tijd. Ik vertel u niets nieuws dat je in tijdnood snel een foutje maakt en bij de schakers en dammers, die met klokken spelen is het niet anders. Winstgevende partijen kantelen in een mum van tijd (!) in verliespartijen. Nee, geef mij dan maar ons gezellige schaak- en damclubje waar we ‘de tijd hebben’. Er wordt niet met klokken gespeeld en dat geeft heel wat rust. Wat let u om voor uzelf ook eens ‘de tijd te nemen’ en gezellig een partijtje mee te komen spelen. Dit kan op de maandagmiddagen 13 en27 mei + 17 en 24 juni . De staldeur van Boerderij Nooitgedacht staat vanaf 13:30/h voor u open. In dit verband heel toepasselijk gaan we rond de klok van 16:00/h weer richting huis.

De eigen bijdrage is € 3,00 per keer inclusief 2x koffie/thee met wat lekkers.

B el voor meer informatie op werkdagen tussen 17:00 en 18:00 uur met Max van de Griek,

telefoonnummer 0180 - 318 967 of Carel Heine, telefoonnummer 0180 - 314 957.

 

 

3

Bootreis woensdag 26 juni………. vanaf 9.00 uur inchecken, afvaart 10.00 uur

De reis is volgeboekt voor PCOB-Zuidplas-leden en er is een reservelijstje. Het kortsluiten met de andere verenigingen doen we half mei. Dan kan het zijn dat er nog plaatsen beschikbaar komen. Daarna controleren we de betalingen. Dan volgt de coördinatie van het vervoer naar de steiger. De UitBusPlus zal weer rijden en iedereen die vervoer heeft gevraagd zal ik bellen om te melden hoe het vervoer geregeld wordt. Niemand mag de boot missen natuurlijk. Als u 2 weken te voren = 12 juni, niets van mij heeft gehoord en wel vervoer had aangevraagd, wilt u mij dan a.u.b. bellen?

Nog even de Vaarroute rond het eiland van Dordrecht : Vanaf Capelle varen we via de Hollandse IJssel, Nieuwe Maas, Kinderdijk, de Noord, Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Beneden Merwede, Sliedrecht, richting Gorkum, Werkendam, Nieuwe Merwede, Kop van het Land, Hollands Diep, Moerdijk Bruggen, Dordtse Kil, Oude Maas en via de Noord terug naar de aanlegsteiger, Vuykpark 1.

Vragen of onduidelijkheden : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel 0180 315839

            Voor de Sauerlandgangers

Als het goed is heeft u allemaal een brief gekregen met het programma voor onze reis. Zo niet, laat u het mij dan even weten. Door enkele deelnemers is aangegeven dat zij een rollator mee willen nemen. Er is daarvoor beperkte ruimte in de bus, dus s.v.p. geen rollator meenemen als u het niet hebt aangemeld. Niet vergeten:

 • Uw in te nemen medicijnen

 • Een medicatielijst van de apotheek

 • Vertrek uiterlijk 9.30 uur vanaf het Kerkelijk Centrum Nieuwerkerk

 • Duidelijke naamstickers op uw bagage en eventuele rollator

 • Een goed en vrolijk humeur! Wij hopen op een goede midweek met elkaar!

Willy Grönefeld en Truus Burger

Zomeractiviteiten van de PCOB

Er worden deze zomer weer diverse activiteiten georganiseerd door een aantal afdelingen van de PCOB.

Op vrijdag 12 juli 2019 is er vanaf 11.00 uur tot 15.00 uur een leuk programma in Ridderkerk, met koffie/thee met gebak, een museumprogramma, lunch en varen met een drankje.

Kosten 39,50 euro. Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en door 39,50 euro over te maken op NL86INGB0657175412 t.n.v. J.W. Kloos. Na betaling is de aanmelding definitief, maar mocht het aantal deelnemers lager zijn dan 20, dan wordt de aanmelding geannuleerd en krijgt u uw geld terug.

                                                                     -4-

Provinciale Ontmoetingsdag voor actieve vrijwilligers van de PCOB

op 14 juni 2019

georganiseerd door de PCOB-afdeling Katwijk/Rijnsburg/Valkenburg

Bovengenoemde afdeling organiseert op vrijdag 14 juni a.s. een ontmoetingsdag. Het is een veelbelovend programma.

Om 10.30 uur is de inloop met koffie en thee. Na de inloop krijgt u een lezing over de geschiedenis van Rijnsburg, waarna u kunt kiezen uit 3 programma’s.

U kunt naar het Mausoleum, naar de Laurentiuskerk en naar het Spinozahuis, waar een expositie is ingericht.

Alle lokaties op loopafstand van de Voorhof. alwaar de lunch wordt verzorgd.

Daarna gaat de reis naar Katwijk, waar twee wandelroutes zijn uitgezet.

 

U kunt tevens het Katwijks museum bezoeken.

Tenslotte komt iedereen weer bij elkaar in de Vredeskerk waar een improvisatie ten gehore wordt gebracht met als thema Bloemen en zee op het bekende Bätzorgel.

Dit alles onder het genot van koffie/thee en een Katwijkse knip. Bij slecht weer is er een alternatief programma op vliegveld Valkenburg. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de fam. Hoogerwaard, tel. 0180-312053 of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij zijn zo vriendelijk om e.e.a. te willen coördineren. Inlichtingen kunt u uiteraard ook bij hen verkrijgen.

De sluitingsdatum van aanmelding is woensdag 29 mei a.s.

Zomeractiviteiten van de PCOB

 • Op vrijdag 19 juli 2019 organiseert de afdeling Giessenlanden een activiteit in Giessenburg. Er gaat worden gevaren over de Giessen onder het genot van koffie/thee met gebak, lunch in een complex met tal van leuke winkeltjes en de mogelijkheid het museum in een uitdragerij te bezoeken. In de loop van de middag gaat iedereen weer haar/zijns weegs. De kosten bedragen 25 euro. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 0184-652414.

 • Op vrijdag 9 augustus 2019 organiseert de afdeling Ridderkerk nog een middagactiviteit. De ontvangst is om 13.30 uur. Er is een museumprogramma met rondleiding, koffie/thee met gebak, planetarium met naar keuze sterrenuitleg, tijdmachine en vrij rondkijken. Om 16.00 uur gaat u varen met een drankje. Om 17.00 uur is het einde programma. De kosten á 22,50 p.p. dient u over te maken op NL86INGB0657175412 t.n.v. J.W. Kloos. Ook hier geldt dat er minstens 20 aanmeldingen moeten zijn. Als de activiteit moet worden geannuleerd door te weinig deelname dan krijgt u uiteraard uw geld terug.

Op vrijdag 16 augustus 2019 organiseert de afdeling Goeree-Overflakkee een wandeling door de Kwade Hoek in de duinen van Goedereede.

Aansluitend bezoekt men de theetuin De Halve Maan in Goedereede, waar er wordt genoten van koffie/thee met heerlijke eigengemaakte appeltaart.

Bij droog weer stevige wandelschoenen en bij een natte periode worden laarzen aanbevolen. De wandeling duurt 1,5 tot 2 uur. Het zijn niet veel kilometers maar onderweg wordt vaak gestopt voor uitleg door de gids. Aanmelding vóór 1 augustus a.s. per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon 0624578883. Kosten 15 euro p.p. betalen op rek.nr. NL47RABO0135922399 t.n.v. penningmeester PCOB o.v.v. Kwade Hoek.

-5-

 • Zomeractiviteiten van de PCOB

 • Op woensdag 21 augustus 2019 bent u welkom bij de afdeling Hardinxveld/Giessendam. Om 10.30 aankomst deelnemers met koffie/thee. Om 11.00 uur rondleiding museum De Koperen Knop over de zomerexpositie “De wereld in 3D” plus de vaste collectie. Van 12.00 tot 12.30 uur gelegenheid om zelf rond te kijken bijvoorbeeld in de museumtuin, waarna om 12.30 de lunch wordt geserveerd. Daarna gaat ieder weer zijns weegs. Opgave per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 0184-670414. De kosten van 24 euro p.p. kunnen worden overgemaakt naar NL42RABO0325008566 t.n.v. PCOB, afd. Hardinxveld-Giessendam.

Nadere inlichtingen bij Truus Burger, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 0180-316725 of 0653305366.

Alle zomeractiviteiten van harte aanbevolen!

W ANDELEN MET DE P.C.O.B. op 6 april

 

Het was nog behoorlijk fris deze zaterdagmorgen; we vertrokken met 13 wandelaars richting Reeuwijk en parkeerden de auto’s op de Oudeweg.

We liepen eerst een stuk over de Oudeweg en genoten van het vele jonge groen, de rust en het schitterende gezang van een aantal vogels.

Vanaf de Oudeweg -nu als eendjes achter elkaar- over de leuke, smalle Zoetendijk en door naar de Groene Ree, doordat er wat bruggetjes vernieuwd werden, was het even zoeken, maar weldra liepen we weer op de Lecksedijk en waren we blij dat we restaurant Reeuwijkse Hout al aan de overkant van de plas zagen liggen. Het werd nu toch wel hoog tijd voor koffie en de sanitaire stop. We genoten onderweg nog wel van de vele schitterend bloeiende dotters langs de kades. We zaten even later gezellig met z’n dertienen aan een lange tafel aan de koffie of thee, ook een heerlijke plek om even weer bij te warmen, want het bleef toch wel behoorlijk fris.Het laatste stuk voerde ons dwars door het Reeuwijkse Hout, vlak langs het nieuwe Landal-park en al gauw zagen we onze parkeerplek aan de Oudeweg. De apps op onze mobieltjes gaven wat uiteenlopende kilometrages aan, maar het was toch zéker 15 à 16 kilometers!De volgende wandeldata zijn: 11 mei, 1 juni en 6 juli.

Opgaves weer bij Rian de Zoete-Roosen, via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel.: 0180318173. Denk weer aan een lunchpakket en stevige wandelschoenen. 

Onderstaand nieuw lid heten wij hartelijk welkom en wij stellen haar graag aan u voor:

Mevr. K.P. Cruzado Maestro Zwanendaal 95

De Alexanderhoeve, winkelcentrum de Reigerhof, biedt u, op al uw aankopen 10% korting. De zaak

is gespecialiseerd in tapas en kaas, heeft daarnaast een heerlijk assortiment noten, wijnen en chocolade.

I edere woensdagochtend op het Kroonkruid en woensdagmiddag t.o. Wooncentrum De Meander staat

Vishandel: Michel Heinen. U krijgt 10% korting op uw aankoop op vertoon van uw ledenpas.

Wereldwinkel Nieuwerkerk biedt elke dinsdag 10% korting aan voor P.C.O.B.-leden

Kom gezellig langs bij onze winkel aan de Dorpsstraat 51a.  De koffie staat klaar.

6

Modedag v.d. Klooster

16 april j.l. reisden we met 27 leden naar de fa. v.d. Klooster in Boskoop. Iedereen was er op tijd en kon meteen aan de koffie met gebak.

De daaropvolgende modeshow,

gevolgd door de lunch, was als vanouds weer erg leuk. Veel verschillende outfits werden getoond met een groot gevoel voor humor. Truus, Ans en Annemieke lieten de kleding met plezier zien en voelen. De ene helft van de dames ging na de lunch bingoën en de andere helft ging de winkel in. Na een uur werd er gewisseld van groep. Er is weer veel moois verhuisd naar Nieuwerkerk a/d IJssel. Tot slot kregen we een advocaatje met slagroom en werd de mooie strandtas uitgereikt aan degene die het best geraden had hoeveel garenklossen er in de garenkast zat. En …… deze keer was dat Truus Burger. Iedereen was erg enthousiast dat zij die mooie tas had gewonnen. Moe van het gekakel (het lijkt echt wel een kippenhok hoor, zoveel vrouwen in één ruimte) gingen we tegen drieën richting huis. We hebben erg veel plezier gehad met elkaar en in oktober is er weer de mogelijkheid van het bezoeken van de firma v.d. Klooster.

U hoort er t.z.t. van via de Nieuwsbrief. Truus Burger.

 

Het fietsseizoen is geopend en de eerste tochten zijn gereden.

 

Op vijf april knalden de kurken!!

Bemoedigd door een glas bubbels en toespraken van wethouder Jan Verbeek en Siem van Loon werd de eerste tocht gereden met een paar regendruppels.

Via ‘het Weegje’, Gouda en Waddinxveen kwamen de 24 fietsers allen weer veilig thuis.

Voor de lange tocht op 18 april jl. gingen 21 deelnemers op weg naar Zoeterwoude met prachtig weer. De koffiestop in Moerkapelle was uiteraard bij Jomajole. De eerste kersen aldaar komen al op 15 mei a.s.! Via het nieuwe natuurgebied Bentwoud volgden we boven Zoetermeer de gegraven Noord AA richting Zoeterwoude. Geertje’s Hoeve aldaar werd druk bezocht door vele kinderen met hun ouders voor de lammeren, geiten en varkens. Met de lucht in onze neuzen van deze varkens, hebben we smakelijk ons brood gegeten. Dwars door de uitgestrekte polders door ‘de weipoort’ van Stompwijk, gingen we op de terugweg. Met de  teller op 50 km. waren we om ongeveer 3 uur terug in Nwk. De deelnemers genoten van de mooie tocht.

Volgende tochten voor mei en juni, die u vast al in uw agenda heeft staan :

2 mei. Een trekhaaktocht buiten de regio vanaf 9.30 vertrek: Harmelen, Zegveld, Kockengen.

7 mei Een middagtocht om 13.00 uur: naar Berkenwoude , de Loet en o.a. Ouderkerk a/d IJ.

16 mei een dagtocht vanaf Raadhuisplein om 9.30 naar Gouderak, Stolwijk en Bergambacht.

6 juni rijden we met auto’s naar Maasland en fietsen we een rondje Midden Delftland.

11 juni vanaf 13.00 uur een middag fietsen door het Kralingse bos naar en langs de Rotte.

20 juni 9.30 vanaf het Raadhuisplein fietsen naar Reeuwijk, Driebruggen en Hekendorp.

En voor uw agenda: De Rabo-Sponsor- fietstocht staat gepland voor zaterdag 14 september.

Uitspraak van Albert Einstein, natuurkundige: 

Leven is als fietsen: om je evenwicht te bewaren, moet je in beweging blijven!!!

                                                                                                    -7-

 

Wanneer ik dit schrijf, zijn wij, HUBA’s, aan de laatste loodjes bezig om de sluitingsdatum van 1 mei 2019 te halen voor onze leden om de ingevulde aangiften Inkomstenbelasting 2018 in te leveren.

Het is dit jaar vrij goed verlopen tot nu toe zonder al te veel problemen.

Hopelijk krijgt u snel de definitieve aanslagen, welke vanaf 1 juni a.s. door de Belastingdienst zullen worden toegezonden.

Heeft u nog vragen of wilt u gebruik maken van onze hulp als HUBA’s, indien iets u niet duidelijk is, schroom niet om contact op te nemen met één van de onderstaande personen : Jan van der Voorden, Zevenhuizen, tel. 0180-632094.

 • Piet v.d. Spek, Nieuwerkerk aan den IJssel, tel. 0180-634112,

 • Willy Grönefeld, Nieuwerkerk aan den IJssel, tel. 0180-314923 (’s-Avonds tussen 19.- 20.00 uur)

HEEL BIJZONDER.

Het was op het terrein naast boerderij Nooit gedacht bij de oudheidkamer aan de ’s-Gravenweg. We stonden in een kring op de laatste wandelaars van die dinsdagmiddag te wachten. Opeens zei een van de wandelaarsters:” Kijk nou, wij zijn in de minderheid. Er zijn meer mannen dan vrouwen.” Jammer voor de mannen, op het laatste moment kwamen er een paar wandelaarsters bij.Voor Jan is het ook heel fijn, dat er zoveel mannen mee wandelen met Door De Weeks Wandelen. Want toen Jan voor de eerste keer, een paar maanden geleden, meewandelde was hij de enige man. Hij keek zeer wantrouwend na de opmerking, dat er echt ook mannen meewandelen. Het bijzondere is: de mannen zijn trouw, ze kletsen onderweg zeker zoveel als de vrouwen, ze brengen humor en sfeer in de groep. Dus mannen, meewandelen en misschien komen de vrouwen dan echt in de minderheid!

Door De Weeks Wandelen. Elke dinsdagmiddag om 13.15 uur. Omdat we elke dinsdag ergens anders starten krijgen de deelnemers een mail. Voor uw eerste wandeling kunt u Ans de Koning 0180 314285 bellen of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. mailen ( ook vrouwen zijn welkom, hoor!

Verslag Themamiddag woensdag 10 april 2019

Deze middag werden we door Bram de Ronde uit Woudenberg begeleid:  “Op weg naar Pasen”.

De reis begon in het Paradijs waar God sprak: “laat ons mensen maken”.

Hij rustte op de zevende dag, niet omdat God moe was maar Hij keek met voldoening naar Zijn werk.

Helaas ging het door de zondeval goed mis maar in grote lijnen via heel gewone mensen die met vallen en opstaan in God bleven geloven, werd onze Verlosser geboren. Maar ook toen ging het weer fout en werd Jezus door ons mensen gekruisigd. Gelukkig bleek God sterker dan de dood en kon Jezus uit de dood opstaan en werd door velen gezien, die daardoor tot het geloof gekomen zijn. Zo mochten wij ook met blijdschap de Opstanding met Pasen tegemoet zien.

 

                                                                                                                                           -8-

Bestuurssamenstelling:

Voorzitter Siem van Loon Alb. v.’t Hartweg 9 2913LE 0180-313506

2e Voorzitter Hea Snoek Troelstrastraat 46 0182-372643*

Alg. Bestuur/ Lief & Leed Moordrecht 2841CP

Secretaris Truus Burger Boslaan 22 2912PA 0180 316725*

Penningmeester Piet v.d. Spek Middenmolensing.28 2912PK 0180 634112

2e Penningmeester Willy Grönefeld Kleine Vinkstraat 14 2912AG 0180 314923

Alg. Bestuur / P.R. Redactie Nel Oudijk Pr. Beatrixstraat 14 2911AL 0180 315839

Alg. Bestuur/ Nieuwsbrief Thea van Vliet-Nell Westringdijk 28 2913LK 0180 313174

Medewerkers

Administratie Computercursussen Willy Grönefeld Kleine Vinkstraat 14 2912AG 0180 314923

Ledenadministratie / Distributie bladen Nelie Ligchaam Italiaanse zoom 6 2912GH 0180 314535**

Mutaties, uitsluitend per e-mail doorgeven aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

evt. opzegging van PCOB lidmaatschap, ook uitsluitend per e-mail of schriftelijk, voor 1 december.

*ook voor vervoer naar/van bijeenkomsten.

**ook vragen over de bezorging van het magazine KBO-PCOB

E-mail: Secretaris: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Administratie Computercursussen : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bankrekening : NL47 RABO 0396 2092 89  t.n.v. PCOB.

Volgende magazine verschijnt dinsdag28 mei u ontvangt dan geen Nieuwsbrief.

Volgende Nieuwsbrief: Kopij inleveren; voor 19 juni 2019 redactie adres: Westringdijk 28

2913 LK Nieuwerkerk a.d. IJ. Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het volgende KBO- PCOB magazine en de nieuwsbrief verschijnen 29 Juni 2019

Vanaf die datum kunt u de bladen binnen een week verwachten

IK WORD LID VAN DE P.C.O.B.

Naam: O m. O v.

Roepnaam: Voorletters : Geboortedatum:

Adres:

Postcode en woonplaats:

Telefoon: Emailadres:

Gegevens partner hieronder invullen, indien u een partnerlidmaatschap wenst.

Naam: O m. O v.

Roepnaam: Voorletters: Geboortedatum:

Datum: Handtekening:

Contributie : Individueel lid € 28,50 Partnerlidmaatschap € 45,00

Aanmelden nieuwe leden: per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of schriftelijk naar: Ledenadministratie PCOB, Italiaansezoom 6 2912 GH Nieuwerkerk a/d IJssel

Voor betaling krijgt u een accept giro toegestuurd door de penningmeester.

Wij willen u graag in de volgende nieuwsbrief als nieuw lid vermelden en welkom heten. Wilt u hier aangeven of u ja of nee akkoord bent met die publicatie ?