Protestants Christelijke Ouderen Bond                 Perspectief voor senioren

                                                

  

NIEUWSBRIEF                                                      www.pcob-nieuwerkerk.nl                

NOVEMBER 2018          Afdeling ZUIDPLAS

Eenzaamheid

Dit onderwerp staat in de belangstelling bij veel instellingen en is ook zeker het bespreken waard, omdat het veelvuldig voorkomt.

In de nieuwsbrief van oktober heb ik aandacht gegeven dat je zomaar ineens alleen kan komen te staan, en we kunnen natuurlijk ook denken aan hen die al allang alleen zijn.

Er kan dan een gemis zijn “eenzaamheid “ een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen, er kunnen dan allerlei gevoelens optreden.

Iemand die het niet zelf heeft ondervonden zal nooit echt begrijpen wat eenzaamheid is.

Weduwen en weduwnaars weten maar al te goed wat het is om eenzaam te zijn.

Zij die hun beste vriend of trouwste metgezel verloren, of hun lieve kind, weten maar al te goed wat het is om eenzaam te zijn.

Die lege stoel aan tafel, die stilte in huis, die maaltijden zonder een gesprek, en die lange avonden en donkere nachten, ze laten het je allemaal zo diep voelen, wat het is om eenzaam te zijn.

Zij die dat nooit echt hebben mee gemaakt, het hebben ondervonden wat eenzaamheid werkelijk is, kunnen nu wel zeggen dat ze het begrijpen maar de werkelijkheid is toch echt anders.

God echter begrijpt het wel. God begrijpt het helemaal.

En God is het die belooft om de weg met u te gaan,

De weg van soms een donker dal van die eenzaamheid van u.

Dan zal het wel zo zijn dat u zich vaak eenzaam voelt, maar u bent nooit alleen!

Denk dan ook maar aan Psalm 23.

De HEERE is mijn Herder.

Mij zal niets ontbreken, al ging ik ook door een dal van diepe duisternis,

Ik zou geen kwaad vrezen, want Gij zijt met mij.

Uw stok en Uw staf vertroosten mij.

Immers zullen mij het goede en de weldadigheid volgen,

al de dagen van mijn leven,

en ik zal in het huis des HEEREN blijven in lengte van dagen.

Dit mag voor ons allemaal gelden, eenzaam of niet.

Uw voorzitter Siem van Loon

                                                                                                                  -2-                                                                                                                                 

Thema-contactmiddag woensdag 14 november, J.A. Beyerinkstraat 53, Hervormd Kerkelijk Centrum

Deze middag staat het onderwerp veiligheid centraal. Twee aspecten van dit thema worden deze middag behandeld.

Voor de pauze spreken Annemiek van Gennep en Miranda van Leersum, beiden werkzaam bij de RABO bank over : financiële veiligheid. Tijdens de presentatie vertellen zij over : Omgaan met uw financiële zaken. Kan dit nog veiliger en waar moet u op letten? Bent u benieuwd naar tips over hoe u zo lang mogelijk zelfstandig en veilig uw bankzaken kunt regelen? Wilt u weten hoe u veilig uw bankzaken uit handen kunt geven? Wat is financieel misbruik? Laat u bijpraten en stel gerust uw vragen. Ook na afloop kan dat individueel of ze maken met u een afspraak.

Na de pauze komt wijkagent in Zevenhuizen, Ton Bos.

Hij gaat in op de Veiligheid in de wijk.

Hij schreef voor deze nieuwsbrief: ” Het gevoel van veiligheid is een subjectief begrip. Veiligheid wordt door iedereen anders beleefd. De een voelt zich veilig in zijn omgeving , maar maakt zich gelijktijdig zorgen over allerlei zaken die zich in de wereld afspelen. Een ander voelt zich onveilig, omdat er een buurman is, waar de politie veel bemoeíenissen mee heeft, er hangjongeren zijn, er zich “duistere figuren” door de wijk begeven. Weer een ander is daadwerkelijk het slachtoffer van een voorval, waardoor het veiligheidsgevoel is aangetast. De politie alleen kan niet garant staan voor de veiligheid in de maatschappij. Daarin moeten wij samenwerken. Ook kunnen wij de bewoners preventietips geven. En daarom wil ik het hebben over de babbeltruc, waarvan met namen de ouderen, nogal eens het slachtoffer zijn”. Mogelijk komt er nog collegiale versterking mee.

Vanaf 14.00 uur is er weer inloop voor koffie of thee, 14.30 opent de voorzitter. Tijdens de pauze gaat de ‘koffiebus’ rond voor de € 2.50, kosten voor 2 consumpties. Omdat dit onderwerp iedereen aangaat, kunt u de buren en uw familie ook uitnodigen. Welkom allemaal!!! Afsluiting rond 16.30.

Contact- en Spelmiddagen

30 oktober en 27 november

Elke laatste dinsdag van de maand zijn leden en niet-leden van harte welkom in het Kerkelijk Centrum, J.A. Beyerinkstraat 53. Daar praten we bij onder het genot van een kop koffie of thee. Er is gelegenheid om met elkaar een gezelschapsspel te spelen. Er is een ruime sortering aanwezig, zoals sjoelen, rummikub, triominos, scrabble, etc.. Maar ook spelvarianten gericht op geheugen en het versterken van onderlinge contacten, worden ingezet. We hebben een nieuw spel ingekocht bij de KBO- PCOB in Utrecht :

Dobbel fit’. Zoals de naam al zegt, het richt zich op de lichamelijke conditie. Laat u verrassen en kom meespelen. Iedereen is meer dan welkom van 14.00-16.30 uur.

De kosten bedragen € 2.50. Dit is inclusief 2 x koffie of thee, exclusief een drankje.

SCHAKEN EN DAMMEN

Weg met de eenzaamheid en op naar een lang en gelukkig leven !

Wenkende perspectieven, maar waar ligt het geheim ?

De afgelopen maand is er terecht veel aandacht besteed aan het voorkomen van eenzaamheid en gezond en gelukkig ouder worden. Het KBO-PCOB Magazine bracht ons negen leefregels waarmee zelfs ‘de 100’ in zicht zou kunnen komen .Er wordt verwezen naar mensen, die leven in zogenaamde blauwe zones. Daar leeft men langer en gezonder. Hoe krijgen de mensen in Sardinië, Ikaria, Okinawa, Costa Rica en Loma Linda dit voor elkaar ?

Het magazine haalt aan, dat deel uitmaken van een groep gelijkgestemden, je onderling te verbinden en te zorgen voor een hecht sociaal netwerk drie belangrijke leefregels zijn. En dit brengt mij tot ons hechte en inmiddels al 16 jaar actieve schaak- en damclubje.

Natuurlijk weet ik ook wel dat het een droom is dat je met een partijtje schaken of dammen ‘de 100 eventjes haalt’. Het staat evenwel als een paal boven water, dat het fijn is om elkaar tweewekelijks op de borden met 64 en 100 velden te ontmoeten. Dit bindt en verbindt !

Dus wat let u om deze bron aan te boren.

U bent van harte uitgenodigd op de maandagmiddagen 12 en 26 november en 10 en 17 december.

De staldeur van Boerderij Nooitgedacht aan de ‘s-Gravenweg 6 staat vanaf 13:30/h meer dan uitnodigend voor u open. Rond de klok van 16:00/h gaat we weer richting huis.

De eigen bijdrage is € 3,00 per keer inclusief 2x koffie/thee met wat lekkers.

U wilt eerst nog iets meer weten? Bel dan op werkdagen tussen 17:00 en 18:00 uur met Max van de Griek, telefoonnummer 06 - 474 06 764 of Carel Heine, telefoonnummer 0180 - 314 957.

                                                                                                                       3

 

MIDWEEK VAKANTIEREIS NAAR HET SAUERLAND

We hebben een reis naar het Sauerland geboekt. Onze keus is gevallen op Hotel Am Wall*** in Soest.

We hopen met een volle bus te kunnen vertrekken op maandag 20 mei 2019 en weer thuis te komen op vrijdag 24 mei 2019. De kamers beschikken over telefoon, tv, wifi en een badkamer met douche en toilet. Tijdens het verblijf is het volgende inbegrepen: koffie met gebak bij aankomst in de middag in het hotel, dagelijks ontbijtbuffet, dagelijks dinerbuffet, lunchpakket (zelf samenstellen tijdens het ontbijt), drankjes tussen 18.00 en 23.00 uur (koffie, thee, frisdrank, bier en wijn) en regelmatig avondentertainment. Voor een 1-persoonskamer rekenen wij geen toeslag.

Er zijn 8 1-persoonskamers en 22 2-persoonskamers.

VOOR EEN EVENTUELE REIS- EN/OF ANNULERINGSVERZEKERING DIENT U ZELF TE ZORGEN.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • heenreis via Münster alwaar u kunt rondwandelen en lunchen. Deze lunch is nog wel voor eigen rekening. Aankomst in de middag in hotel waar we worden begroet met koffie en gebak.

  • Dag 2, bezichtiging romaans-gotische Dom in Paderborn en het raadhuis. Aansluitend een rondrit door het Teutoburgerwoud, waar we het 53 meter hoge Hermannsdenkmal zien met een prachtig uitzicht over de omgeving.

  • Dag 3, Een boottocht over de Diemelsee (ticket voor de boot is inbegrepen) en verder naar Bad Arolsen waar Koningin Emma is geboren (toegangsticket tot het slot is inbegrepen).

  • Dag 4, Een tocht door het Sauerland naar het gezellige Willingen. We komen door Winterberg, bekend van de Kahler Asten.

  • Dag 5, Na het ontbijt heeft u nog de gelegenheid in het plaatsje Soest te gaan winkelen. In het hotel gebruiken we nog een kleine lunch waarna we weer naar Nederland rijden. Onderweg mogen we nog genieten van een heerlijk afscheidsdiner voor we weer verder huiswaarts keren.

Bent u ook enthousiast geworden? Wij als commissie hebben er zin in. Dit alles kunnen we u aanbieden voor de prijs van 385 euro per persoon. Er zijn tot nu toe 44 belangstellenden die zich hebben aangemeld voor deze reis. Er kunnen 52 mensen mee. Nu de reis definitief doorgang kan vinden willen wij u vragen vóór 1 december a.s. 100 euro per persoon over te maken op rekening NL47RABO0396209289 t.n.v. PCOB Nieuwerkerk a/d IJssel onder vermelding van Sauerlandreis 2019. Pas na deze eerste betaling is Uw boeking definitief.

Het restant van 285 euro p.p. dient vóór 15 maart 2019 betaald te zijn.

Willy Grönefeld, tel. 314923 Truus Burger, tel. 316725

Wandelen, Cultuur, Wandelen

Batavierwandelen start elke maandag om 13.30 uur bij de Batavier ( de bieb) . De wandeling heeft een lengte van ongeveer 4.5km en heeft een rustig tempo. Na 5 kwartier zijn we weer bij de Batavier terug, waar we samen tot besluit koffie of thee drinken € 0.75. Meewandelen kan zonder aanmelden.

Nordicwalken  Iedere zaterdagmorgen om 9.30 uur starten Nordicwalkers met hun vaste route van ca 7.5 km door Hitland. Gestart wordt op de grote parkeerplaats aan de Hitlandselaan en drinken hun drankje bij de Hit. Voor informatie of Nordicwalkinglessen:

telefoon 0180-314285 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

4

Tekenen & schilderen……. er is nog één plaats vrij!!

                   

Iedere maandagmiddag van 14.00-16.00 uur is er een klein groepje creatief actief aan de tafel in het computer leercentrum( Vijf Boeken 12 ). Iedereen zorgt zelf voor eigen werk materiaal. Er wordt zonder leiding van een docent gewerkt, men inspireert elkaar. Met het gezellig samen creatief bezig zijn onder het genot van koffie of thee, zijn al bijzondere werkstukken gecreëerd. Voor PCOB leden zijn er geen kosten aan deze creatieve middag verbonden. [= exclusief consumpties]Wilt u die lege stoel bezetten…. neem contact op met Henny Langhorst tel : 0180 313528 of e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fietsseizoen feestelijk afgesloten

27 September fietsten we de laatste ‘trekhaak’ tocht vanuit Woerden. Met de fietsen op de fietsendragers reden 9 auto’s naar het hart van Holland met stralend mooi weer. Aldaar werd het Bentwoud doorkruist en waanden we ons in ‘vakantieland’. Het is verrassend hoe Henk de routes weer weet te vinden, weg van het drukke verkeer gewoon over fietspaden. We genieten niet alleen van de mooie natuur en fietstocht maar ook van de contacten onderling. Iemand merkte op dat de fietstochten niet meer in het Hart van Holland staan. Die keuze maakten we omdat anders de groepen groot worden en we bij oversteken of een stoplicht lang op elkaar moeten wachten.

Negen oktober was de afsluiting van het seizoen met een heerlijke lunch en een uur kegelen bij Lake 7. De prijzentafel had prachtige prijzen, van o.a. gebundelde wandel- en fietsroutes ,een kristallen karaf, wijn, puzzels tot hand gebreide sokken. Er was zoveel keuze dat er extra gekozen kon worden. Henk van den Heuvel en Aad Vis werden met een’ kistje vol’ bedankt voor het uitzetten van de routes. Daarvan werden er dit jaar slechts 3 geannuleerd door de weersomstandigheden. Die houden we te goed volgend jaar. De organisatie van de fietstochten met de hesjes en alles eromheen blijkt een ijzersterke PCOB activiteit. Het is inmiddels ook bij de buren in Bergambacht/ Ouwerkerk overgenomen. Nogmaals dank aan Henk en Aad en de PCOB-kas. Deze kas financiert mede de opening en afsluiting van de fietstochten.

HEALTHCLUB SPORTIV, DOORTOCHT 13, NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL.

Enige jaren geleden is er contact geweest tussen de directie van Healthclub Sportiv en Bravo. Hier is toen geen verdere actie uit voortgekomen. Echter omdat ik nu een wekelijkse bezoeker ben, heb ik gevraagd of er ook een mogelijkheid zou kunnen zijn om voor onze doelgroep één of andere vorm van groepstraining georganiseerd zou kunnen worden. Zij staan hier zeer welwillend tegenover.

Welke verschillende manieren worden tijdens deze bijeenkomsten gegeven:

  • Dobbel fit. Met een grote dobbelsteen een spel spelen.

  • Circuit training, hierbij zullen er verschillende oefeningen worden uitgezet, die afgestemd worden op het niveau van de groep.

  • Groepstraining, denk hierbij aan low impact aerobics, zoals gezamenlijk stappen op de plaats en op en af een step stappen, e.d. - Valpreventie.

De kosten zullen € 5,-- per persoon per les bedragen. Dit aanbod geldt voor minimaal 12 weken en is daarna per 4 weken opzegbaar. Eenmalig moet een pasje van € 10,00 worden aangeschaft.

De groep gaat van start bij een minimale aanmelding van 10 personen op voorhand op donderdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur of eventueel een andere middag in de week in overleg.

 

Gaarne opgave indien u geïnteresseerd bent bij:

Willy Grönefeld, tel. 0180-314923, van 19.00-20.00 uur.

 

-5-

Nog plaatsen vrij voor computercursussen

Er zijn voor allerlei cursussen of workshops, die in november of december van start gaan, nog verschillende plaatsen vrij.

Windows 10 – Extra op dinsdagmorgen: 09.30-12.00 uur: 13 november tot en met 18 december.

Windows 10 – Extra op donderdagmorgen: 09.30-12.00 uur: 15 november tot en met 20 december.

Fotoboek maken op donderdagmiddag: 13.30-16.00 uur: 15 november tot en met 20 december.

Fotobewerking op tablet op woensdagmorgen: 09.30-12.00 uur: 11 en 18 december 2018.

Starten met de iPad op woensdagmorgen: 09.30-12.00 uur: 12 december tot 16 januari.

Meer doen met Uw iPad op woensdagmorgen: 09.30-12.00 uur: 14 november tot 5 december.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met één van de volgende vrijwilligers:

- Willy Grönefeld, 0180-31 49 23 (tussen 19.00 - 20.00 uur), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

- Gerth Westmaas, 0180-31 48 39 (tussen 19.00 - 20.00 uur), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Dames van de quiltmiddag

Het nieuwe seizoen kan niet met mij van start gaan had ik Evelien gemeld.

Ik had ontdekt dat er iets niet goed was met mijn gezondheid. Om de behandelingen goed te doorstaan heb ik alle energie voor mezelf nodig.

Het eerste deel van de chemokuren was niet gemakkelijk. Dat de zon veel scheen was fijn, maar de warmte maakte het extra zwaar. Het tweede deel van de kuren, wekelijks, zijn beter te verdragen door mij, al hakt het er wel in. Nu ik dit schrijf nog twee kuren te gaan.

Op dit moment voel ik me naar omstandigheden aardig goed en heb ik zelfs weer wat quiltwerk opgepakt.

De afgelopen periode heb ik heel veel post mogen ontvangen, kaarten met lieve woorden en wensen. Heel veel dank hiervoor, het helpt ons door deze lastige tijd heen.

Ik heb goede hoop, we gaan zien wat de toekomst brengt.

Hartelijke Groeten, Jenny Stout.

Samen tegen eenzaamheid : maandagavond 19 november in Swanla, Zevenhuizen

In de flyer bij de Nieuwsbrief van november worden al veel nadere gegevens verstrekt.

De avond had ik u al aangekondigd en hoop van harte dat u kunt komen. Dat de eenzaamheidsproblematiek groot is, laten de landelijke cijfers wel zien. Opvallend is ook de eenzaamheid onder de jeugd. Ook deze problematiek zal deze avond naar voren komen. De NPV heeft een boekje, ‘Schat graven’ ontwikkeld met tips voor de jeugd hoe verbindingen met bv de kerk gemaakt kunnen worden. Eenzaamheid is dus niet leeftijdgebonden en daardoor een breed maatschappelijk probleem. Ik meldde u al dat KBO- PCOB- Utrecht hier ook veel aandacht aan besteedt. Daar is zelfs een actiepakket ontwikkeld. ‘Verbinding & Ontmoeting’ wat we als vereniging kosteloos mogen gebruiken. De onderdelen zijn:* Eenzaamheid, waar hebben we het over? * Wat kunt u voor een ander doen? * Wat kunt u zelf doen als u zich eenzaam voelt? *

Maak er werk van in uw omgeving!

Daar gaan we het dus over hebben in Swanla. Het zou mooi zijn als we met elkaar nieuwe verbindingen kunnen maken. Behalve de verbondenheid die we door de kerk hebben, kunnen we ons als PCOB leden verbonden voelen met de vereniging. Samen sterk tegen eenzaamheid en u kunt hier ook een waardevolle rol vervullen.

Vraag uw buren en/ of familie mee, iedereen is welkom. De avond is dus niet leeftijdgebonden. Vanaf 19.30 inloop voor koffie of thee, aanvang om 20.00 uur. Rij ook met elkaar mee, mocht dit niet lukken, bel me gerust dan kijk ik met wie u kunt meerijden. Nel Oudijk: 0180 315839, ook voor verdere informatie.

 

-6-

WANDELEN MET DE PCOB op 20 september

 

Met 3 auto's en 12 wandelaars vertrokken we op deze frisse, maar algauw zonnige, zaterdagochtend naar Maasland. We wandelden over het Trekkadepad tot we bij de aanlegsteiger kwamen van 'de Kwakel', de pont die ons naar de overkant en naar 't Jachthuis kon brengen. Eerst nog even het 06-nummer bellen om te melden dat wij graag overgezet wilden worden. Na wat telefonische strubbelingen kwam de pont aanvaren en werden we voor € 0,50 pp overgezet. Een plekje op het leuke terras aan het water was gauw gevonden en koffie en/of thee smaakten prima. We hadden al aangegeven dat we ook weer terug wilden varen en daar was'de Kwakel' weer. De schipper stelde voor ons even over de Foppenplas rond te varen, wat we natuurlijk dankbaar aanvaarden!

Weer aangekomen op ons beginpunt wandelden we over de Kwakelweg en genóten van de rust en de stilte en het prachtige weidse uitzicht. Inmiddels tijd voor de lunchpakketten; we vonden op een lange stenen muur, de zon scheen alweer enige tijd, een perfect plekje. Buiken vol en dus weer op pad en via een leuk smal wandelpaadje, de Commandeurskade, kwamen we Maasland weer binnen. Met nog wat leuke straatjes, waarbij we de mooie oude bebouwing konden bewonderen, het Kerkplein en de Kluiskade waren we weer bij ons beginpunt. Bij 't Sonnetje op het terras nog even wat gedronken en weer op huis aan. Met ruim 10 km. was het een heerlijke wandeling met alweer en nog steeds, prachtig weer.

De volgende wandeldata zijn : 24 november en 22 december. Goede wandelschoenen en lunch- pakket zijn inmiddels wel bekend. Startpunt: parkeerplaats achter de Saffier om 10.00 uur.

Opgaves bij : Rian de Zoete-Roosen, via tel.: 0180318173 of mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wereldwinkel Nieuwerkerk biedt elke dinsdag 10% korting aan voor P.C.O.B.-leden.              

Kom gezellig langs bij onze winkel aan de Dorpsstraat 51a. De koffie staat klaar.

Iedere woensdagochtend op het Kroonkruid en woensdagmiddag t.o. Wooncentrum De Meander staat Vishandel: Michel Heinen. U krijgt 10% korting op uw aankoop op vertoon van uw ledenpas.

De Alexanderhoeve, winkelcentrum de Reigerhof, biedt u, op al uw aankopen 10% korting. De zaak is gespecialiseerd in tapas en kaas, heeft daarnaast een heerlijk assortiment noten, wijnen en chocolade.

Onderstaande nieuwe leden heten wij hartelijk welkom en wij stellen hen graag aan u voor:

Mevr. M.A. Verschoor-Plazier J.S. Bachstraat 4                    Nieuwerkerk a.d. IJ.

Mevr. C.T.M. ten Berge                      Mr. Lallemanstraat 87            Moordrecht

Mevr. C. Vriend-Nell                           Kleine Vinkstraat 35               Nieuwerkerk a.d. IJ.

               

 

7-

P.C.O.B. fietsmidweek in Stevensbeek van 20-25 augustus

Ook dit jaar hebben we, met ook nog eens schitterend weer, van een perfecte fietsmidweek genoten. Elke dag heerlijke fietstochten, gezellige stops onderweg, 's avonds in een leuk restaurantje gegeten en vervolgens gezellige spelletjesavonden. We waren met elf mensen in de groepsaccommodatie en op het terrein stonden de twee campers met  2x 2 bewoners. Het was een fijne, gezellige en positieve groep en we hebben weer genoten!!

Verslag van een wandeling langs Rotterdamse havens aan de hand van Chris Vennix op 10 oktober

De wandeling begon aan de Rotte bij de Prinsemolen en via het Noordplein  eindigde de Rotte aan de Hoogstraat. We kwamen langs de Laurenskerk en liepen via de Blaak naar de Oude Haven en onderweg wist de heer Vennix alles te vertellen over de gebouwen waar we langs kwamen.

De Oude Haven is nu een museum haven met prachtige authentieke schepen en scheepjes en zelfs een oud scheepswerfje wat nog in gebruik is voor onderhoud aan de schepen. Aan de haven staan nog prachtige oude gebouwen met als hoogtepunt het alom bekende Witte Huis, eens het hoogste gebouw van Europa. Ondanks het prachtige weer zat de zaal prop vol.

Dus ook deze middag was weer een moment van ontmoeting en gezelligheid.

Modeshow bij van der Klooster Mode in Boskoop,

Donderdag 11 Oktober om 9.30 uur zijn we met 28 dames van de PCOB en 17 dames van de KBO op weg gegaan naar Boskoop om de modeshow bij te wonen van de Firma van der Klooster.

We werden ontvangen met koffie en gebak wat we ons heerlijk lieten smaken.

Daarna werden we verrast door een drietal dames die ons een mooie en draagbare mode lieten zien.

De drie dames, Truus – Ans en Annemiek showde in een snelle vaart de sportieve de klassieke en de feestkleding. Na de show werd er een lunch geserveerd, eenvoudig en smakelijk.

De groep werd in de helft gedeeld want met 45 dames tegelijk winkelen passen en de paskamers bezetten dat is te veel van het goede. Een groep winkelen en de andere groep een bingo met ook nog een paar leuke prijsjes.

Het was een waar feest al die winkelende dames. De dames Truus – Ans en Annemiek hadden hun handen vol om een ieder te helpen, maar ook de dames onder elkaar hielpen met passen en keuren.

Na het afrekenen werden we nog verrast met een advocaatje met slagroom.

We kunnen terug kijken op een leuke en heel gezellige dag. Voor herhaling vatbaar.

Met dank aan Truus Burger die e.e.a. vlekkeloos heeft georganiseerd .          

Corrie van de Herik                                                                                                  

  

10 november is de dag van de mantelzorg.

Mantelzorg is hulp die verder gaat dan de zogenoemde ‘gebruikelijke hulp’. Langdurige , onbetaalde zorg verlenen aan een partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Er zijn 4.4 miljoen mantelzorgers in Nederland. Weet u iemand die mantelzorger is of ontvangt u misschien zelf zorg van een mantelzorger, verras u hem of haar met een kaartje of andere attentie.

Wist u dat :Welzijn Zuidplas een Mantelzorg Steunpunt heeft? Daar kunnen mantelzorgers terecht met vragen over zorg en welzijn, financiën, respijtzorg, vakantie mogelijkheden , wonen etc. De mantelzorg consulenten streven ernaar de mantelzorgers zo te ondersteunen dat men genoeg veerkracht behoudt om de zorg vol te houden. Laat  10 november niet ongemerkt voorbij gaan! Mantelzorg signaleren is waarderen. Dat is ook  ‘omzien naar elkaar’.

                                                                                                                                                                                    8

Bestuurssamenstelling:                                                                                                                                                              

Voorzitter                                  Siem van Loon           Alb. v.’t Hartweg 9      2913LE  0180-313506

2e Voorzitter a.i.                        Hea Snoek                  Troelstrastraat 46                    0182-372643*

Alg. Bestuur/ Lief & Leed                                             Moordrecht                2841CP                                    

Secretaris                                 Truus Burger              Boslaan 22                 2912PA 0180  316725*

Penningmeester                       Piet v.d. Spek             Middenmolensing.28  2912PK 0180  634112

2e Penningmeester                   Willy Grönefeld           Kleine Vinkstraat 14  2912AG 0180  314923

Alg. Bestuur / P.R. Redactie     Nel Oudijk                   Pr. Beatrixstraat 14   2911AL  0180 315839

Alg. Bestuur/ Nieuwsbrief         Thea van Vliet-Nell     Westringdijk     28     2913LK   0180 313174

Medewerkers                                                                    

Administratie Computercursussen   Willy Grönefeld           Kleine Vinkstraat 14 2912AG 0180 314923

Ledenadministratie / Distributie bladen Nelie Ligchaam   Italiaansezoom 6        2912GH 0180 314535**

Mutaties, uitsluitend per e-mail doorgeven aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

evt. opzegging van PCOB lidmaatschap, ook uitsluitend per e-mail of schriftelijk, voor 1 december.

                                      *ook voor vervoer naar/van bijeenkomsten.

** ook vragen over de bezorging van het magazine KBO-PCOB

E-mail: Secretaris: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                     

Administratie Computercursussen : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                   

Rabobank nr. NL47 RABO 0396 2092 89 t.n.v. PCOB, Nieuwerkerk a.d. IJssel.

Volgende Nieuwsbrief: Kopij inleveren; voor 7 december 2018. redactie adres: Westringdijk 28 2913 LK Nieuwerkerk a.d. IJ.   Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het volgende KBO- PCOB magazine en de nieuwsbrief verschijnen 17 december.

vanaf die datum kunt u de bladen binnen een week verwachten

 

Attentie !!!

Werf een nieuw lid, het is gratis voor de laatste maanden van dit jaar! En…u maakt

een verbinding en draagt zo bij aan de actie : ´Samen tegen eenzaamheid` !!!

IK WORD LID VAN DE P.C.O.B.

Naam:                                                                               O m.  O v.  

Roepnaam:                                 Voorletters :                   Geboortedatum:

Adres:

Postcode en woonplaats:

Telefoon:                                  Emailadres:

Gegevens partner hieronder invullen, indien u een partnerlidmaatschap wenst.

Naam:                                                                               O m. O v.

Roepnaam:                                 Voorletters:                    Geboortedatum:

Datum:                                      Handtekening:

Contributie : Individueel lid € 28,50                    Partnerlidmaatschap € 45,00

Aanmelden nieuwe leden: per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of schriftelijk naar: Ledenadministratie PCOB, Italiaansezoom 6      2912 GH Nieuwerkerk a/d IJssel

Voor betaling krijgt u een accept giro toegestuurd door de penningmeester.