NIEUWSBRIEF www.pcob-nieuwerkerk.nl

OKTOBER 2018 Afdeling ZUIDPLAS

Van de voorzitter.

Inmiddels hebben we de 1ste ledenmiddag na de vakantie gehad. Een prachtige middag over een verrassende fietstocht langs de Maas en de Loire. In mijn openingswoord refereerde ik aan de bestuursvergadering die we inmiddels ook al hebben gehad na de vakantie.

Wat mij daarbij opviel was het aantal overlijdensberichten , en we weten dat als er het gemis komt dan is daar verdriet over, we hebben daar ook bij stil gestaan in ons gebed, als opening heb ik gelezen Ps. 28 die als opschrift draagt " God de beschermer der vromen".

Waarom deze aandacht, ja waarom? Omdat we een senioren vereniging zijn, is dat dan anders nee, maar wel om het besef dat we aan de frontlijn van het leven staan zoals ik dat altijd benoem.

Daarom is die Ps. 28 zo van belang, met als eerst de smeekbede " U HERE roep ik aan hoor mijn smeekbede, ruk mij niet weg met de goddeloze", en om dan te eindigen wat er in die psalm staat "de HERE is mijn kracht en mijn schild, op Hem vertrouwde mijn hart en ik werd geholpen"!! Zeker als er verdriet is, wat is er dan meer troostvol om deze woorden in de mond te nemen en te vragen HERE help mij / ons, ook in tijden van verdriet. Inmiddels hebben we ook een regiovergadering achter de rug in Bergambacht

Een belangrijk agenda punt was daar: " Hoe vullen we onze identiteit in, in het proces van KBO-PCOB. We hechten er wel waarde aan als de Bijbel toch genoemd wordt in de grondslag, ja toch? We willen toch de Bijbel als Gods Woord aanvaarden voor ons denken en handelen? Er was van de vereniging uit Krimpen een notitie die dat prachtig verwoordde, we hebben toen voorgesteld dat de afgevaardigde van de ledenraad dat als ons gezamenlijke standpunt zou mee nemen voor de discussie,

als laatste nog een gedicht van Nel Benschop:

"De laatste Reis"

Wees niet bevreesd, Mijn kind en laat je niet verschrikken;

Je hebt lang in Mijn wijngaard dienst gedaan

Je hebt trouw op Mijn muur op wacht gestaan,

Al trachten vele ook aan je geloof te wrikken.

Wees niet bevreesd, Mijn kind, als schaduwen gaan lengen,

Wanneer je vaart op wateren des doods;

Je levensschip heeft een ervaren Loods,

Die zal je veilig in behouden haven brengen!.

Wees niet bevreesd Mijn kind, want Ik sta op de voorplecht;

En is volbracht de lange, zware reis

Dan zet je voet aan wal in ’t paradijs

En treed vol vreugde in Mijn rijk, Mijn goede dienstknecht!

                                                          -2-

 

"Een wandeling langs de Rotterdamse havens"

Dit is de titel van een originele kleurendia - serie welke Chris Vennix rond de eeuwwisseling gemaakt heeft van een wandeling langs de oude stadshavens in Rotterdam. Als rasechte Rotterdammer zal Chris presenteren, woensdagmiddag 10 oktober. De oude stadshavens ontwikkelden sinds de 15e eeuw zich steeds verder. De "Admiraliteit op de Maze" met haar grote scheepswerf aan het Boerengat, en haar hoofdkwartier aan het Haringvliet maakte Rotterdam al in die tijd als haven belangrijk. Gelukkig bestaan een aantal van deze oude havens nog steeds. Maar, veel is er inmiddels veranderd. De dia -serie laat u Rotterdam zien rond de eeuwwisseling. Mooie oude architectuur langs het water herinnert aan een rijk en welvarend verleden. Maar ook eigentijdse bouwkunst in contrast met die oude architectuur. De sfeer welke bij de oude stadshavens het beeld bepaalde wordt in deze presentatie weer opgeroepen. Zoals de bekende Rotterdamse dichter Jan Prins in zijn gedicht "Ben ik te Rotterdam geboren" schreef : "Naar uien rook het aan de Spaanse ka, naar reuzel bij het Poortgebouw". In het voortdurend veranderend Rotterdam blijven sommige plaatsen hetzelfde en voor vele ouderen heel herkenbaar. Het wordt deze middag met Chris een nostalgische genoeglijke wandeling langs de waterkant van Rotterdam. Inloop vanaf 14.00 uur en aanvang 14.30. Vrije toegang, de kosten van 2 consumpties ad. 2.50 euro worden tijdens de pauze opgehaald.

Contact- en spellenmiddag :

Dinsdag 30 oktober in H.K.C. 14.00-16.30 uur

Onder het genot van de thee en koffie is deze middag ontspannend, informatief en soms ook inspannend. De laatste keer genoten we van een heerlijke traktatie van Riet van Vliet. Riet is nadien zeer ongelukkig ten val gekomen. Na operatie en behandelingen in het ziekenhuis, verblijft ze nu in het Zorghotel in de Meander. Voor volledig herstel is nog een lange weg te gaan, maar misschien kunnen we haar dan wel halen. De spelmiddag draagt bij aan sociaal actief blijven, brein training, en vooral veel gezelligheid. Kom en breng gerust uw buurvrouw of kennis mee. Ook niet-leden zijn hartelijk welkom. Kosten: € 2. 50, dit is inclusief 2 consumpties, exclusief het glaasje van het afsluitende borreluur.

SCHAKEN EN DAMMEN

Knisperende bladen, vroeger donker, regen, wind, vallende bladeren. Het is herfst !

De korte broeken en shirts met korte mouwen hebben hun plek in de kast weer gevonden. Ik doe de gordijnen wat vroeger dicht en als ik overdag de kans krijg, maak ik een wandelingetje over een prachtig tapijt van gekleurde bladeren. Dan voel ik me weer even kind en schop tegen de bladeren, die omhoog en weer omlaag fladderen. De wind waait om m’n hoofd, m’n hoorapparaat uit tegen het vocht en druppels op mijn bril, maar het maakt me niets uit. Ik geniet na de zomerhitte van de afgelopen maanden van de rust van de herfst.

Waar ik ook van geniet, is de gezelligheid bij ons schaak- en damclubje. Al heeft u jaren geen schijven of stukken aangeraakt, zou u het toch weer eens moeten proberen. Het gaat niet om winnen of verliezen ! Het gaat om ontspanning en gezelligheid ! Wat let u. Niets toch ? U bent van harte uitgenodigd op de maandagmiddagen 1, 15 en 29 oktober en 12 en 26 november.

De staldeur van Boerderij Nooitgedacht aan de ‘s-Gravenweg 6 vanaf 13:30/h voor u open. Rond de klok van 16:00/h gaat ieder weer richting huis.

Oh ja voor de kosten hoeft u het niet te laten. De eigen bijdrage is € 3,00 per keer inclusief 2x koffie/thee met wat lekkers. U wilt eerst nog iets meer weten?

Bel dan op werkdagen tussen 17:00 en 18:00 uur met Max van de Griek, telefoonnummer 06 - 474 06 764 of Carel Heine, telefoonnummer 0180 - 314 957.

                                                                                                            -3-

Wandelen, Cultuur, Wandelen

De wandeling 13 oktober gaat naar het Dief- en Duifhuisje in Capelle a d IJssel.De wandeling is bij elkaar ongeveer 13 km lang. De start is om 12.30 uur bij de parkeerplaats van de golfbaan, Blaardorpseweg 1. 2911BC.

Meewandelen en het bezoekje aan het Dief- en Duifhuisje zijn gratis. Een drankje kunnen we in het restaurant van de Rozenburcht nemen. Het Dief- en Duifhuisje is een overblijfsel van het Slot van Capelle. Beneden is een kleine expositie over de Watersnoodramp in Capelle. Boven is een expositie over de kastelen van Capelle. Ook is er een rondleiding in het Slotpark mogelijk. U kunt zonder opgave meewandelen, voor informatie 0180 314285.

Batavierwandelen start elke maandag om 13.30 uur bij de Batavier ( de bieb) . De wandeling heeft een lengte van ongeveer 4.5km en heeft een rustig tempo. Na 5 kwartier zijn we weer bij de Batavier terug, waar we samen tot besluit koffie of thee drinken € 0.75. Meewandelen kan zonder aanmelden.

Door De Weeks Wandelen start elke dinsdag om 13.15 uur op verschillende locaties. De route heeft een lengte tussen 7km tot 9km. Halverwege nemen we een pauze.

U kunt voor de start locatie bellen naar 0180 314285.

Fietsen in september en afsluitende tocht :

9 oktober, vertrek 10.00 uur Raadhuisplein

Wat hebben we het geweldig getroffen met het stralende weer, 4 en 13 september. Vele leden fietsten mee en genoten zo van deze prachtige routes over voornamelijk fietspaden. Wat zijn Henk en Aad toch goed in het organiseren van de tochten, met dan ook het feest op de kersenkwekerij en met Staatsbosbeheer lunchen in het Bentwoud maakte de fietsdagen gewoon tot ware vakantiedagen. Nu nog 1 keer de afsluitende tocht waarbij we in ´ Lake 7´ gaan kegelen en lunchen. Spijtig dat het dit jaar de laatste keer zal zijn maar hopend op volgend jaar weer 20 nieuwe fietstochten, nodigen we iedereen uit mee te gaan: 9 oktober om 10.00 uur. Kosten, inclusief lunch en spel: 7 euro voor leden, niet leden 10 euro.

Donderdag 13 september fantastische fietstocht met heerlijk fietsweer door Moerkapelle,

Boskoop en Waddinxveen.

Koffiestop bij Jomajole mèt de bekende zálige kersenflap en de lunch op een mooie plek, met voldoende door ons gecreëerde zitplaatsen, met dank aan de geparkeerde wagen van Staatsbosbeheer!

                                                                                                        -4-

Op 23 oktober a.s. organiseert de PCOB Zuid-Holland een themabijeenkomst over "Zingeving", aansluitend op het lopende project KBO/PCOB "Van betekenis tot het einde". De inloop is van 9.30 uur en de bijeenkomst begint om 10.00 uur. De dag wordt om 14.30 uur afgesloten. Om 12.00 uur wordt de deelnemers een lunch aangeboden. De deelname is geheel gratis.

Het zou fijn zijn om ook leden van onze afdeling hier te mogen begroeten.

Plaats: Zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2, 2651 DL Berkel en Rodenrijs. U kunt zich tot uiterlijk 10 oktober a.s. opgeven bij Truus Burger, tel. 316725/0653305366 of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Manon Vanderkaa, directeur van de PCOB, heeft gereageerd op de Miljoenennota. Wilt u de volledige tekst van de reactie lezen ga dan naar de website van de PCOB www.KBO-PCOB.nl en scroll door naar het Laatste nieuws. Van harte aanbevolen!

Dames van de quilt middag,

Afgelopen voorjaar kreeg ik het bericht van Jenny met een ernstige boodschap.

Zij zit nu in een traject van behandelingen waarvan we hopen dat het aanslaat en zij mag genezen.

Jullie begrijpen dat het nu niet mogelijk is een nieuw seizoen te starten,

dat is jammer maar begrijpelijk.

We weten überhaupt niet of ze het t.z.t weer zal oppakken.

We wachten af en hopen op goede berichten en wensen haar sterkte.

Groet, Evelien Trimp

Noteer alvast op uw kalender of in uw agenda:

maandagavond 19 november , 20.00-22.00 uur!

                                             

De avond wordt , nu voor het derde jaar ,georganiseerd door de NPV samen met de PCOB. Dit jaar dragen ook Welzijn Zuidplas en het Vrijwilligers Informatie Punt (V.I.P.) een steentje bij. De thema´s van vorige jaren waren: `Langer thuis wonen` en ´Waardevol leven, wat maakt het verschil´. Het thema van 2018 is : ´Samen tegen eenzaamheid´. En dan gaat het 19 november specifiek over de rol van de kerk in onze samenleving. Het omzien naar elkaar blijft als een rode draad meelopen bij deze derde bijeenkomst.

Het KBO/PCOB magazine van september had ´de eenzaamheid´ ook als hoofdthema. De landelijke week van de eenzaamheid zal u wellicht niet ontgaan, nu, in deze week waarin u de nieuwsbrief van oktober ontvangt. Bij de volgende nieuwsbrief krijgt u verdere informatie over deze thema avond. Weet nu ook alvast dat we zullen streven naar coördinatie van het vervoer zodat het duister van de avond u niet hoeft te weerhouden om te komen.

Winkelmiddag bij Aad en Marijke met 10% korting :

maandag 22 oktober van 13.00-17.00 uur

Zowel in het voorjaar als najaar kunt u uw garderobe aanvullen bij onze adverteerder ´Aad en Marijke´ in Moordrecht. Door het zeer gevarieerde aanbod , de betere merkkleding, tijdloos maar ook in de laatste mode en het vakkundig advies weten vele PCOB dames de weg naar Moordrecht te vinden. De kleuren van nu laten veel rood tinten zien, kobaltblauw, grijs, olijf- en flessengroen . Er is minder effen, er zijn meer prints, bloemen en ook klassieke en moderne ruiten en blokken. Truien en lange vesten zijn er in ruime sortering. De lengte van jurken en rokken is gevarieerd , boven en over de knie. De materialen zijn van mooie kwaliteit, prettig draagbaar en goed wasbaar. Er is een prachtige winkelcollectie waar veel schitterende combinaties mogelijk zijn. Met uw PCOB-pas mogen ook uw introducés van de 10 % korting meeprofiteren. Iedereen wordt verwend met koffie/thee met een eigen gebakken traktatie. Welkom op deze modieuze middag. Gratis dichtbij, zelfs voor de winkel mag u parkeren.

                                                                                             -5-

 

Nog plaatsen vrij voor computercursussen

Er zijn voor allerlei cursussen of workshops, die in oktober of november van start gaan, nog verschillende plaatsen vrij.

Dit zijn: Windows 10-Extra (6 lessen):

op donderdagochtend van 09.30-12.00 uur: 15november-20december 2018. Fotoboek maken (6 lessen): op donderdagmiddag van 13.30-16.00 uur: 8 november - 13 decem. 2018. Meer doen met uw iPad (4 lessen): op woensdagochtend van 09.30-12.00 uur:

14 ovember-5 december 2018. Fotobewerking op de tablet (2 lessen): op woensdagochtend van woensdagochtend van 09.30-12.00 uur. Data in overleg! Speciale cursus Excel-Basis: data worden vastgesteld in overleg met deelnemers.

Themalessen-nieuw!

1.Privacy instellingen in Windows 10: dinsdagochtend van 09.30-12.00 uur: 13 november. 2. Ontdek Google, Chrome, Gmail en Drive (2 lessen): dinsdagochtend van 09.30-12.00 uur: 20 en 27 november. 3. Uitwisselen van bestanden PC met e-reader: dinsdagochtend van 09.30-12.00 uur: 4 december. 4. Gebruik van clouddiensten: dinsdagochtend 11 december. 5. Wat kan ik allemaal met Whatsapp?: dinsdagochtend van 09.30-12.00 uur: 18 december.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met één van de volgende vrijwilligers:

- Willy Grönefeld, 0180-31 49 23 (tussen 19.00 - 20.00 uur), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

- Gerth Westmaas, 0180-31 48 39 (tussen 19.00 - 20.00 uur), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

- Voor de meest actuele en uitgebreide informatie over cursusdata e.d. :

- www.pcob-nieuwerkerk.nl

Vakantie-midweek van 20 t/m 24 mei 2019 of van 21 t/m 25 mei 2019

We zijn druk doende voor onze leden een midweekvakantie te organiseren naar het Sauerland. Op de laatste themamiddag is daar al iets over gezegd. We zijn nu in onderhandeling met een busmaatschappij voor een ALL INCLUSIVE midweek. We hebben in principe gekozen voor het Sauerland, maar als reservebestemming kan het Moezelgebied ook een optie zijn. De reis is 5 dagen vanaf maandag 20 mei t/m vrijdag 24 mei of vanaf dinsdag 21 mei t/m zaterdag 25 mei 2019. De prijs voor deze midweek zal plm. 399 euro zijn.

We willen nu inventariseren hoeveel personen belangstelling hebben voor deze geheel verzorgde reis.

U kunt dit aangeven door te bellen met Truus Burger

(0180-316725/0653305366) of te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er hoeft nog geen (aan)betaling te worden gedaan. Over de betalingsmogelijkheid krijgt u later verdere gegevens. We hebben al een aantal aanmeldingen maar hopen uiteraard dat er meer belangstellenden voor zijn. U kunt als u wilt een introducé meenemen. Alleen bij voldoende aanmeldingen kan deze reis doorgaan. Wilt u s.v.p. dus snel reageren om e.e.a. verder uit te kunnen werken. Willy Grönefeld, tel. 0180-314923 en Truus Burger, tel. 0180-316725 of 0653305366

 

                                                                                                          -6-

WANDELEN MET DE P.C.O.B. op 22 september 2018

De weersvoorspelling was niet echt gunstig, maar optimistisch vertrokken we met 10 liefhebbers naar Zoetermeer. We parkeerden de auto's en begonnen aan de wandeling langs de Zoetermeerse plassen. Na 200 meter : toch maar even schuilen voor de regen onder een afdak dat keurig op tijd opdook. De regen werd al gauw wat minder en met nog wel wat gemiezer liepen we heerlijk door het buitengebied van Zoetermeer en langs de rand van de plassen. Het AA- restaurant kwam in zicht en met een plek in de serre met uitzicht over de plas smaakte de koffie of thee perfect. Dan weer op pad door een moerassig gebiedje en vervolgens richting de geitenboerderij van Geertje. Hier was meteen een mooi plekje om de lunch te gebruiken en eens rond te kijken naar al die prachtige spierwitte geitjes in allerlei maten en het winkeltje te bekijken. Weer op pad, nu over graskades in de richting van Zoetermeer, we moesten af en toe wat schapen opzij duwen, maar dat lukte goed.

Het laatste half uur begon het wat harder te regenen en deze keer geen schuilmogelijkheid te zien, maar het was ook eigenlijk niet zo heel erg, we zijn niet gesmolten! De teller stond op 10.4 km en met een tevreden gevoel stapten we in de auto's.

De volgende data zijn: 20 oktober, 24 november en 22 december.

Opgaves via tel.nr. 0180318173 of via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Denk ook weer aan goede wandelschoenen en een lunchpakket.

Zangtalenten gezocht

Het Nieuwerkerks Vrouwenkoor probeert een zo gevarieerd mogelijk repertoire neer te zetten. In de praktijk betekent dat, dat er afwisselend gewerkt wordt aan (licht) klassieke stukken en aan modernere werken (lichte muziek) of musicals, o.l.v. onze dirigent de heer Gerard Lange Ook voor de kerstperiode werken we met een mooi gevarieerd repertoire, zowel de klassieke kerstliederen als de echte kerst Carols komen aan bod. Als het je leuk lijkt om bij het Nieuwerkerks Vrouwenkoor te komen zingen, ben je welkom om een keer op een repetitie te komen kijken. En meteen mee te zingen natuurlijk! Onze richtlijn voor toelating is: je bent jonger dan 65 óf je hebt flink wat zangervaring en kunt goed zingen. De toetsing wordt uitgevoerd door onze dirigent, hij bepaalt dan ook meteen welke stempartij het best bij je past. Op donderdag is onze vaste repetitieavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in de recreatiezaal van Dianthus, Mezendaal in Nieuwerkerk aan den IJssel. Ben je geïnteresseerd, kom dan vrijblijvend een repetitie bijwonen. website: http://www.nieuwerkerksvrouwenkoor.nl email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. telefoon: 0180-312016 / 0180-315152

Wereldwinkel Nieuwerkerk biedt elke dinsdag 10% korting aan voor P.C.O.B.-leden.

Kom gezellig langs bij onze winkel aan de Dorpsstraat 51a. De koffie staat klaar.

Iedere woensdagochtend op het Kroonkruid en woensdagmiddag t.o. Wooncentrum De Meander staat Vishandel: Michel Heinen. U krijgt 10% korting op uw aankoop op vertoon van uw ledenpas.

Onderstaande nieuwe leden heten wij hartelijk welkom en wij stellen hen graag aan u voor:

Dhr. J. Veen Alb. v’t Hartweg 23 Nieuwerkerk a.d. IJssel

Dhr. G.J.H. Boog Zwanendaal 53 Nieuwerkerk a.d. IJssel

 

                                                                                -7-

Verslag van de fietsreis langs de Maas en de Loire

met echtpaar vd Ent j.l. 12 september.

Wat een mooie en gezellige middag hadden we met onze Ouwerkerkse buurman Jan v.d. Ent de laatste keer. Aan belangstelling ontbrak het niet. Ook het Hart v Holland bracht mensen in de zaal en zelfs de ´Hopper` kwam met een dame uit Nesselande. De humor van Jan, waarmee hij de gewone dingen verwoordde werkte op de lachspieren. En dat zijn vrouw na twee nieuwe heupen in het ene jaar, gewoon het andere jaar weer honderden kilometers fietste, sprak mensen aan. En die besparing op panty´s door haar bruine benen…. Wat mooi om de oorsprong van de Maas te zien en die schitterende oude kastelen. Ja, merkte een meneer op, ik zou zo ook willen gaan fietsen met mijn vrouw als ik 10 jaar jonger was. De reacties van velen waren zo positief lovend dat ik overweeg om hem volgend jaar weer uit te nodigen.

Als u nu een idee heeft of een wens voor een invulling van een middag, een onderwerp wat de laatste ± 8 jaar niet op de lijst heeft gestaan, bel me gerust en ik kijk met u of er invulling aan kan worden gegeven. Want onze middagen zijn ook een manier om verbindingen te maken in de strijd tegen de eenzaamheid. Nel Oudijk tel : zie achterzijde of mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Alledaags bewegen

Tips voor een betere conditie

Benut alle kansen die er dagelijks zijn om in actie te komen. Het gras maaien, tikkertje spelen met de kleinkinderen, tuinieren of de hond uitlaten, het verschonen van de bedden en het dweilen van de vloer. En, heel belangrijk: neem de trap. Zoveel u maar kunt. Houd deze klussen zo lang mogelijk in ere, want al dit bewegen zorgt ervoor dat uw spieren sterker worden. En sterke spieren voorkomen vallen.

Ochtendgymnastiek

Begin de dag met ochtendgymnastiek. Dat kan gewoon in uw huiskamer, met het televisieprogramma 'Nederland in beweging!', elke werkdag te zien bij omroep Max.

Samen trainen is leuker

Oefeningen in de huiskamer voor iedereen

Juichen

Ga rechtop zitten op een stoel met de armen naar beneden naast uw lichaam. Beweeg de armen tien keer rustig voorwaarts omhoog (alsof u juicht) en weer omlaag. Doe hetzelfde, maar dan zijwaarts. Deze oefening is zwaarder te maken door in beide handen iets vast te houden, zoals een flesje water.

Zittend marcheren

Ga rechtop zitten op een stoel en houd met uw handen de zitting vast. Til beurtelings uw benen op en zet ze weer neer. Doe dit tien keer. Hoe hoger u uw knieën optilt, hoe zwaarder de oefening is.

Opstaan en weer zitten

Ga zitten op een stoel, sta op uit de stoel en ga weer zitten. Doe dit tien keer. Probeer uw handen niet te gebruiken.

Omkijken

Ga rechtop op het puntje van de stoel zitten, met uw armen over elkaar. Kijk vervolgens zo ver mogelijk over uw linkerschouder, waarbij uw hoofd, schouders en rug meedraaien. Doe hetzelfde rechts. Herhaal dit tien keer.

Billentik

Ga rechtop achter een stoel staan en houd de rugleuning vast. Beweeg eerst de linkervoet richting uw bil en daarna de rechtervoet. Doe dit tien keer.

 

                                              -8-

Bestuurssamenstelling:

Voorzitter Siem van Loon Alb. v.’t Hartweg 9 2913LE 0180-313506

2e Voorzitter a.i. Hea Snoek Troelstrastraat 46 0182-372643*

Alg. Bestuur/ Lief & Leed Moordrecht 2841CP

Secretaris Truus Burger Boslaan 22 2912PA 0180 316725*

Penningmeester Piet v.d. Spek Middenmolensing.28 2912PK 0180 634112

2e Penningmeester Willy Grönefeld Kleine Vinkstraat 14 2912AG 0180 314923

Alg. Bestuur / P.R. Redactie Nel Oudijk Pr. Beatrixstraat 14 2911AL 0180 315839

Alg. Bestuur/ Nieuwsbrief Thea van Vliet-Nell Westringdijk 28 2913LK 0180 313174

Medewerkers

Administratie Computercursussen Willy Grönefeld Kleine Vinkstraat 14 2912AG 0180 314923

Ledenadministratie / Distributie bladen Nelie Ligchaam Italiaansezoom 6 2912GH 0180 314535**

Mutaties, uitsluitend per e-mail doorgeven aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

evt. opzegging van PCOB lidmaatschap, ook uitsluitend per e-mail of schriftelijk, voor 1 december.

*ook voor vervoer naar/van bijeenkomsten.

** ook vragen over de bezorging van het magazine KBO-PCOB

E-mail: Secretaris: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Administratie Computercursussen : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rabobank nr. NL47 RABO 0396 2092 89 t.n.v. PCOB, Nieuwerkerk a.d.IJssel.

Volgende Nieuwsbrief: Kopij inleveren; voor 19 oktober 2018. redactie adres: Westringdijk 28 2913 LK Nieuwerkerk a.d. IJ. Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het volgende KBO- PCOB magazine en de nieuwsbrief verschijnen 29 oktober.

vanaf die datum kunt u de bladen binnen een week verwachten

 

Attentie !!!

Werf een nieuw lid, het is gratis voor de laatste 3 maanden van dit jaar! En… maakt

een verbinding en draagt zo bij aan de actie : ´Samen tegen eenzaamheid` !!!

IK WORD LID VAN DE P.C.O.B.

Naam: O m. O v.

Roepnaam: Voorletters : Geboortedatum:

Adres:

Postcode en woonplaats:

Telefoon: Emailadres:

Gegevens partner hieronder invullen, indien u een partnerlidmaatschap wenst.

Naam: O m. O v.

Roepnaam: Voorletters: Geboortedatum:

Datum: Handtekening:

Contributie : Individueel lid €28,50 Partnerlidmaatschap €45,00

Aanmelden nieuwe leden: per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of schriftelijk naar: Ledenadministratie PCOB, Italiaansezoom 6 2912 GH Nieuwerkerk a/d IJssel

Voor betaling krijgt u een accept giro toegestuurd door de penningmeester.