Protestants Christelijke Ouderen Bond Perspectief voor senioren

 

NIEUWSBRIEF www.pcob-nieuwerkerk.nl

juni 2018 Afdeling ZUIDPLAS

 

W E  G A A N  N A A R  D E  V A K A N T I E T I J D.

Wat hebben we als PCOB het eerste halfjaar al veel meegemaakt.

Een blik in de ‘ jaargids’ geeft dit aan, we hebben prachtige ledenmiddagen gehad met diverse onderwerpen, ook de overheid heeft zich niet onbetuigd gelaten, in februari is de wethouder geweest over het onderwerp "hoe senior vriendelijk is de gemeente Zuidplas". Een onderwerp wat voor de PCOB leden van belang is.

Natuurlijk ook niet te vergeten ons 30 jarig bestaan, nog vers in ons geheugen.

Als we de reacties op een rijtje zetten is het zeer naar genoegen geweest en kunnen we spreken van een geslaagd feest, met daarbij de acties van uw kant bij de jubileumpuzzel en het afmaken van de slagzin met daarvoor prachtige prijzen. Bijzonder dat er zovelen aan hebben mee gedaan.

Het past het bestuur u allen te bedanken voor de wijze waarop u deelnam aan het feest.

Daarnaast zijn er nog vele activiteiten ( ik maak gebruik van deze gelegenheid) kijk eens op onze web-site, op de voorpagina van de nieuwsbrief staat het adres: www.pcob-nieuwerkerk.nl

Inmiddels hebben we nieuw college bij de plaatselijke gemeente(en wat dan voor ons van belang is), hoe geeft het nieuwe college nu inhoud aan de inbreng van het SVO. Van groot belang is de woonvisie die de gemeente gaat maken, we willen in SVO verband ook daar aandacht aan geven.

Laat u horen wat u van belang vindt, wij kunnen er gebruik van maken, educatieve activiteiten zijn zeker gewenst, maar belangenbehartiging is ook belangrijk.

Naarmate de groep senioren steeds groter wordt, is het van belang dat daar meer rekening mee wordt gehouden. Ik nodig u allen uit, laat horen wat u belangrijk vindt!!! Ik reken op uw inbreng.

Inmiddels hebben we als PCOB bestuur ook een eerste vergadering met het bestuur van de KBO gehad, we zijn aan het kijken waar we elkaar kunnen versterken.

We gaan nu de vakantie tijd in, 4 juni is de laatste bestuursvergadering.

Voor u allen die met vakantie gaan, ik hoop dat u er van kunt genieten, als u thuis blijft wens ik u ook een fijne tijd, ik wil eindigen met het volgende korte gedicht en ons laten bemoedigen.

Op reis met Hem…….

Wat wil je toch, Mijn kind, met al je vragen?

Ik bracht aan ’t Kruis jouw redding toch tot stand.

Je hoeft Mij niet krampachtig te behagen.

Ik heb jouw tijd, jouw leven in Mijn hand.

Geef slechts je hart - en al je levensdagen

Reis je met Mij naar het Beloofde Land.

Uw voorzitter

-2-

SPELMIDDAGEN : DINSDAG 29 MEI EN DINSDAG 26 JUNI

    in de grote zaal van het Herv. Kerk. Centrum. Van 14.00- 16.30 uur

Ook wanneer het mooi weer is , is het fijn om met elkaar te zijn. Er zijn genoeg spellen beschikbaar voor iedereen; maar ook de verhalen en nieuwtjes geven kleur aan de middagen. Ervaringen van bv ‘zorg’ worden uitgewisseld en zo leert men ook weer van elkaar. Vragen over de vereniging , de activiteiten etc. stel deze gerust. Is het antwoord niet paraat, we zoeken op waar het staat of kijken wie erachteraan gaat. Nodig ook gerust gasten uit, lidmaatschap is hier niet nodig. Geniet van de gezelligheid, een middag waar niets hoeft en veel kan of mag. kosten € 2.50 p.p.[ inclusief 2 consumpties koffie of thee; exclusief de borrel]

SCHAKEN EN DAMMEN

Hebt u ook dat met het ouder worden de tijd almaar sneller en sneller lijkt te gaan ?

In mijn herinnering was het bij wijze van spreken nog gisteren, dat ik hier vorig jaar aankondigde dat de ‘afdeling dammen en schaken‘ in de zomermaanden de deur voor enkele maanden sloot. Nu staat de zomer van 2018 waarachtig al te trappelen om er wat moois van te maken.

OK, ik zal zelf ook wel wat meer tijd nodig hebben en daardoor lijkt de tijd sneller te gaan. Het zij zo, maar wat zijn voorjaar en zomer toch mooie tijden. Ik zet figuurlijk ‘de luiken open’ en verplaats het leven meer van binnen naar buiten. In de wat zuidelijker gelegen landen heb ik in de zomermaanden geregeld schakers en dammers in de open lucht zien spelen.

Best een prikkelende gedachte om met een paar van onze schakers en dammers een ‘zomerclubje’ op te zetten. Ik zie ons al met borden, schijven en stukken getooid in het Hitlandse bos gezellig onder een parasol zitten om een spelletje te spelen. Ach het is een gedachtespinsel, maar vooralsnog wat lastig uit te voeren. Vooralsnog gaan we de schijven en de stukken voor een paar maanden in hun doosjes opbergen en pakken we verkwikt en gelouterd de draad in september weer op.

Voor het zover is, bent u overigens in de maand juni nog van harte welkom op de maandagmiddagen

11 en 25 juni. De staldeur van Boerderij Nooitgedacht aan ‘s-Gravenweg 6 staat vanaf 13:30/h uitnodigend voor u open en rond de klok van 16:00/h bergen we alles weer op en gaan richting huis.

Om alvast in uw agenda te noteren: het nieuwe seizoen 2018/19 begint op maandagmiddag 17 september. U wilt nog iets meer weten? Bel dan op werkdagen tussen 17:00 en 18:00 uur met Max van de Griek, telefoonnummer 06 - 474 06 764 of Carel Heine, telefoonnummer 0180 - 314 957.

Nieuw: Fotoservice voor bezoekers PCOB-Zuidplas website

             

Op de website van PCOB-Zuidplas vindt u een uitgebreid scala aan onderwerpen, die voor u interessant kunnen zijn. De website wordt steeds geactualiseerd en is daarom belangrijk om zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van alle activiteiten, die de PCOB-Zuidplas te bieden heeft!

Wilt u één of meerdere foto’s, bijvoorbeeld uit de Nieuwsbrief, Jubileumviering 30 jaar PCOB-Zuidplas of bij Activiteiten (Fietsen, Wandelen enz.) via de mail ontvangen? Stuurt u dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding welke foto’s u toegestuurd wilt krijgen en Jac Spekman zorgt ervoor dat u deze ontvangt".

-3-

De jubileum cruise met Rederij Fortuna van 13 juni aanstaande

Hierbij de laatste berichtgeving omtrent de organisatie van de bootreis. De vaarroute had ik u beloofd.

De kapitein zal de vermelde bruggen, rivieren, havens en plaatsen alsnog vermelden. Er is geen gids aan boord. Neem uw vaarroute dus mee 13 juni, als u alles wilt bijhouden en weten waar u vaart. Betreffende de betalingen; heeft u niets gehoord, dan is de betaling ontvangen. U ontvangt geen ticket, u wordt ingecheckt op de boot.

De boot is ‘vol’ geboekt met 250 passagiers. Degene die bij de aanmelding ook ‘vervoer’ hebben aangevraagd, hebben allen bericht van mij ontvangen. Indien u geen bericht heeft ontvangen en wel vervoer heeft aangevraagd, verzoek ik bij deze zo spoedig mogelijk contact met mij op te nemen. De UitBusPlus rijdt 2x; elke rit wordt gecoördineerd door een ‘aanspreekpunt’; deze helpt met instappen etc. Daarnaast zijn er nu al 16 chauffeurs met auto’s die mensen meenemen die vervoer hebben aangevraagd. En daar komen er zeker nog 2 bij. Want ‘ja’ het is een vakantiedag voor iedereen en niemand mag de boot missen natuurlijk. Nog even ter verdere informatie : 21 passagiers zijn lid bij het KBO, 75 zijn lid bij PCOB Capelle, en ook een aantal niet-leden meldden zich aan via de krant met de puzzel van 21 maart j.l. Het reservelijstje is nu leeg.

We hopen op een mooie dag, we gaan het beleven. Nel Oudijk Vragen??? tel 0180 315839

Vaarroute PCOB Zuidplas

Vertrek vanaf Capelle a/d IJssel, steiger vuykterrein, vaartocht rond het eiland van IJsselmonde. Over de Hollandse IJssel, onder de Algerastuw en brug door, de Hollandse IJssel uit, de Nieuwe Maas op, ter hoogte van de Van Brienenoordbrug . We gaan dan varen in de richting van Dordrecht, ter hoogte van Krimpen a/d Lek, Kinderdijk draaien wij de Noord in, langs Ridderkerk, Alblasserdam, de Alblasserdamse brug, H.I. Ambacht, dan komen we op het drie rivierenpunt van de Noord, de Beneden Merwede en de Oude Maas. We draaien dan de Oude Maas op dit is ter hoogte van Papendrecht, Dordrecht en Zwijndrecht, de Oude Maas af. Dan onder de Dordtse Bruggen door langs de Dordtse Kil, verder de Oude Maas af, Puttershoek, Heerjansdam, Barendrecht, Oud Beijerland, langs het Spui, de vaarweg in de richting van het Haringvliet, Rhoon, Poortugaal, Hoogvliet, Spijkenisse, onder de Spijkenisse brug door, langs het Hartelkanaal. Het Hartelkanaal is de verbinding tussen de Oude Maas en de Maasvlakte, Europoort. Onder de Nieuwe Botlekbrug door de Oude Maas uit, langs het Botlekgebied. We varen nu de Nieuwe Maas op, langs Vlaardingen, Pernis. We zullen ook een rondje maken in de Eemhaven. Vervolgens over de Nieuwe Maas langs Schiedam, Waalhaven waar wij ook een rondje maken. We varen in de richting van de Skyline van Rotterdam Stad. We gaan de Maashaven in, hier ligt het voormalige vlaggenschip van de Holland America Line, de SS Rotterdam. Vervolgens onder de Erasmusbrug door richting het Noordereiland met historisch Hulstkamp gebouw, onder de Willemsbrug door, langs de Kuip, het feyenoord stadion, de van Brienenoordbrug, dan van de Nieuwe Maas de Hollandse IJssel in en dan zullen wij afmeren in Capelle a/d IJssel.

  -4-

 8 september 2018: Open Dag in het Computerleercentrum

 In september beginnen de nieuwe computercursussen weer……! Iedereen is op zaterdagmiddag 8 september aanstaande tussen 13.30 en 16.30 uur van harte welkom tijdens de Open Dag. Tijdens de Open Dag kunnen belangstellenden zich alvast oriënteren op het brede aanbod aan computercursussen.

Op het programma staan onder meer cursussen voor beginners en gevorderden voor Windows 10, workshops voor fotobewerking en fotoalbum maken, iPad, Tablet enz.

Voor verdere informatie kan men alvast contact opnemen met één van de volgende vrijwilligers:

- Willy Grönefeld,   0180-31 49 23 (tussen 19.00 - 20.00 uur)

- Gerth Westmaas, 0180-31 48 39 (tussen 19.00 - 20.00 uur)

WANDELEN MET DE P.C.O.B op14 april

 

Vandaag met stralend weer naar Hekendorp en na de koffie bij café Goejanverwelle op pad, we zijn met 12, waaronder vier nieuwe enthousiaste wandelaars die zich via BRAVO! hadden aangemeld. Het was een heerlijke wandeling, heen over een smal paadje met knotwilgen tussen sloten richting Oudewater, op de markt een koffiestop en, na onze lunch te hebben genoten langs het water, terug over de graskade direct langs de IJssel om weer in Hekendorp uit te komen na 12 km.

WANDELEN MET DE P.C.O.B. op 12 mei

Met onverwacht schitterend wandelweer vertrokken we met 15 liefhebbers naar Den Haag. De wandeling voerde ons door een groot aantal parken, landgoederen, het Haagsche bos en uiteindelijk Meyendel en de Waalsdorpervlakte.

Via de bosjes van Zanen begonnen we met onze startkoffie in theepaviljoen ‘IJgenweis’ in Clingendael, vervolgens een bezoek aan de werkelijk schitterende Japanse tuin, met overdadig bloeiende azalea’s, rododendrons en de acers in allerlei tinten; het was geníeten. Verder door landgoed Clingendael en het Haagsche Bos. Maar toen: een telefoontje van Henk: hij was ons kwijt! Gelukkig niet voor lang, hij had een bochtje gemist!

In Marlot vonden we een viertal banken met prachtig uitzicht, een heerlijk plekje voor de lunch.

Al snel waren we in Wassenaar en zochten we het terras op van mijn oude hockey-club!

Daarna de hoge trap naar Meyendel

[pffff we waren blij dat we boven waren] en via een bezoek aan het monument voor de gevallenen op de Waalsdorpervlakte kwamen we weer in de bewoonde wereld, door de wijk kriskrassend stonden we weer bij de auto’s en hadden 12 km op de tellers. De volgende wandeldata zijn: 16 juni, 14 juli [Zuidplas in Beweging] en 18 augustus.

Opgaves bij: Rian de Zoete-Roosen, via tel.: 0180-318173 of via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Trek je wandelschoenen aan en neem je lunchpakketje mee; starten bij de Saffier om 10.00 uur.

  -5-

 Fietsen met de PCOB

 Op 3/5 zaten 16 deelnemers vroeg aan de koffie. Wij laadden onze fietsen nl. af op een terrein van een restaurant in Harmelen. We fietsten in het Groene Hart van provincie Utrecht langs dorpen en vaarten zoals de Leidse- en Oude Rijn. Midden in de polder, nadat wij ons met een trekpontje in 2 groepen zelf hadden overgezet – wat de nodige hilariteit veroorzaakte daar het pontje dreigde te kapseizen – kreeg Wouter een klapband. Met veel kunst en vliegwerk verrichtte Niek Verbree het herstel met o.a. plakspul, een lap en tie wrap/band.

Nabij het riviertje de Meije werden we gastvrij ontvangen in de Buitenplaats de Blauwe Meije en onthaald met heerlijke huisgemaakte appeltaart. Bij het weggaan werden we door de onderneemster op de foto gezet, waarvan onderstaand het resultaat.

Weer terug in de auto ’s bleek ons hevige filevorming door het ernstige ongeval wat bij Zevenhuizen was gebeurd. Later dan verwacht waren we hierdoor thuis, Wij kunnen niettemin terugzien op een heel geslaagde dag.

Ook op 8 mei was het heerlijk weer, zodat 21 deelnemers opgewekt op pad gingen richting Moordrecht. De flora en fauna is zo vroeg in ’t jaar op z’n mooist. In het nieuwe natuurgebied de Groenblauwe zone bij Moordrecht was het dan ook heerlijk fietsen. Leuk om te zien hoe de oeverzwaluwen in- en uitvliegen van de aangelegde nestwand aldaar. Op het terras van het Koetshuis in ’t Weegje was het met dit weer dus goed toeven. Als afsluiting van deze korte tocht werden we uitgenodigd door Niek en Gerry Verbree op het terras van hun woning/ voormalig boerderij en getrakteerd op koffie met gebak. Wat was het geval: beiden zouden kort na elkaar 80 jaar worden. Velen maakten gebruik om een kijkje te nemen naar Gerry ’s creaties in haar atelier. Van deze kant nogmaals onze gelukwensen met hun verjaardagen en met de wens dat zij nog vele jaren kunnen blijven fietsen in de groep.

Donderdag 17 mei hadden we een dagtocht. Droog en zonnig maar met een noordenwind fietsten we via Moerkapelle naar Zoetermeer waar we de geitenboerderij 't Geertje' bezochten. Wat een feest; naast die honderden geiten waren ook pony's, varkens, kippen, kalfjes en ook een pauw en poelepetaat liepen voor je voeten. Bij het vertrek zat een kip met 17 kuikens onder m'n fiets. En toen fietsten we langs het riviertje Aa , via het Gelderwoudsekerkpad, machtig mooi polderlandschap zover het oog kan zien met volop koeien in de wei, naar Gerderswoude en Benthuizen. En kwamen voor de wind bij de kersen van Jomajole. Dus wederom genieten van de warme flap en prachtige kassen. Op de terugweg constateerden we weer dat Henk en Aad weer een totaal nieuwe dagtocht hadden uitgezet met voor ons nieuwe fietspaden en unieke hoogtepunten. Mocht u twijfelen of fietsen met de PCOB leuk is, dan nodigen we u ook uit een volgende keer. 31 mei; met de fietsen op de fietsendrager vanaf de parkeerplaats achter de Saffier [ Kleinpolderlaan] rijden we naar Schoonhoven. Daar gaan we fietsen naar o.a. Lopik, IJsselstein Benschop.

  5 juni : vanaf het Raadhuisplein 13.00 uur voor een middagtocht richting Zevenhuizen , Moerkapelle en laat u verrassen waar we dan weer uitkomen

14 juni; zelfde startpunt maar dan 9.30 met lunchpakket gaan we via het Kralingse Bos de 3B-hoek in.

28 juni is er, zoals 31 mei, weer een ' trekhaaktocht'. Dan fietsen we in de Alblasserwaard.

Heeft u vragen, bel gerust Henk of Aad. 0180 313143 of 0180 397885.

 

-6-

PCOB-ZOMERACTIVITEITEN ZUID-HOLLAND 2018

Hieronder treft u het overzicht van de PCOB-afdelingen in Zuid-Holland die dit jaar een Zomeractiviteit hebben georganiseerd met het vriendelijk verzoek dit op te nemen in uw eerstvolgende lokale Nieuwsbrief.

21-06 Afdeling Papendrecht Kerkenpadwandeling, van 10.00 tot 11.00 uur

Aanmelden tot 01-06 op het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Kosten € 2,50, ter plaatse te voldoen

04-07 Afdeling Goeree-Overflakkee

Huifkartocht over de Slikken van Flakkee van 13.00 tot 16.00 uur

Aanmelden tot 15-06 op het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Kosten € 12,50, over te maken

op bankrekeningnummer NL47RABO0135922399 t..n.v. Penningmeester PCOB GO

11-07 Afdeling Hardinxveld-Giessendam

Culturele centrumwandeling en Oudhollandse spelen, inclusief lunch van 10.00 tot 15.00 uur

Aanmelden tot 25-06 op het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Kosten € 15,--, over te maken

op bankrekeningnummer NL42RABO0325008566 t.n.v. PCOB afd Hardinxveld-Giessendam

25-07 Afdeling Giessenlanden

Rit met een paardentram langs de Giessen, inclusief lunch van 10.30 tot 15.00 uur

Aanmelden tot 11-07 op het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kosten € 25,--, over te maken op bankrekeningnummer NL07RABO0130717517 t.n.v. PCOB-Giessenlanden/vermelding Zomeractiviteit

08-08 Afdeling Alblasserdam

Bezoek aan de molens in Kinderdijk van 13.45 tot ongeveer 16.15 uur

Aanmelden tot 01-08 op het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Kosten € 15,--, contant ter plaatse te voldoen

16-08 Afdeling Dordrecht Bezoek Nationaal Onderwijsmuseum van 10.30 tot 13.00 uur, eventueel in combinatie met Stadswandeling daarna Mogelijkheid van lunch in museum. Kosten heel divers,

mede afhankelijk van wat deelnemers willen en al of niet in bezit zijn van MJK + Rotterdampas

Aanmelden tot 01-07 op het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van

- al of niet gewenste rondleiding in museum

- al of niet in combinatie met stadswandeling

- al of niet in bezit van MJK + Rotterdampas en u hoort welk bedrag u kunt overmaken op bankrekeningnummer NL38INGB0003995639 t.n.v. C.J. den Dopper/vermelding Zomeractiviteit 2018

De PCOB bruist weer deze zomer in onze provincie, voor elk wat wils!

Voor elkaar berichten door elkaar

" Als je snel wilt gaan, ga dan alleen. Als je ver wilt komen, ga dan samen "

Weet u het nog; het motto van het samengaan met de KBO. Inmiddels hebben beide besturen van de verenigingen in onze gemeente samen vergaderd. We hebben , een door Utrecht opgesteld model voor een samenwerkingsovereenkomst, besproken. We doen al de belangenbehartiging en enkele activiteiten samen. Duidelijk is, dat geheel samengaan nog niet mogelijk is. Dit heeft organisatorische redenen; de KBO heeft bv nog een provinciaal bestuur, een organisatorische laag tussen Utrecht en de lokale verenigingen. De financiering is ook anders. Kort samengevat, waar het kan weten we elkaar te vinden, 13 juni stappen we bijvoorbeeld samen op de boot. De verenigingen blijven voorlopig verder nog apart. Maar misschien…… samen één Nieuwsbrief??

De KBO-PCOB is landelijk heel actief op alle speerpunten die ook in de jaargids genoemd staan. Zorg en wonen kregen plan van aanpak. Inzet op de juiste zorg thuis; het voorkomen van onnodige ziekenhuis opnames en een veilige terugkeer naar huis. Men pleit voor het verbinden van wonen en zorg. Men gaat voor belang van tussenvormen als het gaat over de fase tussen thuis en verpleeghuis. Zoals het wonen in de z.g. ‘hofjes’. Zo zijn er al meerdere hofjes in ons land. [ Knarrenhof e.a.]

In het vorige KBO-PCOB magazine [ pag 9] stond een oproep of u een tip heeft voor een bijdrage aan het verminderen van eenzaamheid. Ook Welzijn-Zuidplas heeft de eenzaamheid hoog op het prioriteitenlijstje. Dus heeft u een tip, hoor ik het ook heel graag van u.

Heeft u ook een berichtje voor elkaar… mail of bel Nel Oudijk , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0180 315839

 

-7-

Verslag contactmiddag van 9 mei 2018

Na een hartelijk welkom en opening door onze 2e voorzitter krijgt dhr. Krijn van der Ham het woord.

Zijn thema van deze middag is: Het ontstaan van de Bijbel en de komst van het geloof.

Dhr. v.d. Ham heeft een hele verzameling oude Bijbels meegebracht van grote statenbijbels tot kleine zakbijbels en psalmboeken met dikwijls prachtig zilveren en gouden beslag.

In 1452 ontstond de boekdrukkunst maar al veel eerder werd er al geschreven op kleitabletten, papyrus en perkament. Denk aan de kleitabletten met de wet die Mozes van God gekregen had en de papyrus rollen. Veel weten we van de Bijbelse geschiedenis geschreven door Flavius Josephus= Blonde Jozef.

Met de komst van de boekdrukkunst kwam ook de Bijbel in beeld en kwam daardoor dichter bij de mensen Maarten Luther heeft de Bijbel vanuit het Latijn in het Duits vertaald en aan de hand daarvan is de Bijbel ook in andere talen verschenen. John Wijdcliffe heeft de Bijbel van hoofdstukken en tekstnummers voorzien en Petrus Datheen heeft de Psalmen uit de Bijbel op rijm gezet zodat ze ook gezongen konden worden. In 1637 kwam de Statenvertaling tot stand.

De Ier Willibrord kwam naar Nederland en heeft voor het eerst hier het evangelie gebracht. Later kwam Bonifatius die, zoals u weet, in Dokkum vermoord is, wij moesten blijkbaar toen nog niets van het evangelie weten.

Mevrouw den Besten had als afsluiting een prachtig gedicht over Hemelvaart, dat kwam goed uit omdat het de volgende dag Hemelvaartsdag was.

Heeft U ook een gedicht of een geschreven stukje dat U raakt? Het zou fijn zijn als U dat met ons wilt delen. We houden ons aanbevolen want wat is er mooier dan delen?

LIEF EN LEED

U weet het, heeft U ook iets te melden, laat het ons dan weten. Mijn adres en telefoonnummer staan op de achterkant van de Nieuwsbrief en op deze website bij het kopje: Wie zijn wij! 

Namens Lief en Leed

Hea Snoek

Onderstaand nieuw lid heten wij hartelijk welkom en wij stellen hem graag aan u voor

De heer W.Janse, Taag 7,  Nieuwerkerk aan den IJssel.

Wereldwinkel Nieuwerkerk biedt elke dinsdag 10% korting aan voor P.C.O.B.-leden.

Kom gezellig langs bij onze winkel aan de Dorpsstraat 51a.  De koffie staat klaar.

Iedere woensdagochtend op het Kroonkruid en woensdagmiddag t.o. Wooncentrum De Meander staat Vishandel: Michel Heinen.

U krijgt 10% korting op uw aankoop op vertoon van uw ledenpas.

Nog even terugkomend op ons jubileumfeest!

Ik wil u ook nog even laten meegenieten van nog wat leuke inzendingen van de slagzinnen:

Een eigentijdse seniorenorganisatie heeft de toekomst omdat:

- jongeren ook oud worden

- stilstand achteruitgang betekent

- de PCOB kijkt naar de toekomst van de ouderen

- er aandacht voor de ander is

- we elkaar zo hard nodig hebben

- de senioren steeds vitaler en mondiger zijn

- senioren van nu bij de tijd zijn

Allemaal slagzinnen die er toe doen en zeker waar zijn. Ik wilde ze u niet onthouden.

En ..... er zijn er nog veel meer die het vermelden waard zijn.

  -8-

Bestuurssamenstelling

Voorzitter Siem van Loon Alb. v.’t Hartweg 9                                               2913LE  0180-313506

2e Voorzitter a.i. Hea Snoek Troelstrastraat 46                                                          0182-372643*

Alg. Bestuur/ Lief & Leed Moordrecht                                                          2841CP

Secretaris Truus Burger Boslaan 22                                                            2912PA 0180 316725*

Penningm. Piet v.d. Spek Middenmolensing.28                                           2912PK 0180 634112

2e Penningm. Willy Grönefeld Kleine Vinkstraat 14                                     2912AG 0180 314923

Alg. Bestuur / P.R. Redactie Nel Oudijk Pr. Beatrixstraat 14                       2911AL  0180 315839

Alg. Bestuur/ Nieuwsbrief Thea van Vliet-Nell Westringdijk 28                    2913LK 0180 313174

Medewerkers

Administratie Computercursussen Willy Grönefeld Kleine Vinkstraat 14    2912AG 0180 314923

Ledenadministratie / Distributie bladen Nelie Ligchaam Italiaansezoom 6 2912GH 0180 314535**

Mutaties, uitsluitend per e-mail doorgeven aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

evt. opzegging van PCOB lidmaatschap, ook uitsluitend per e-mail of schriftelijk, vóór 1 december.

*ook voor vervoer naar/van bijeenkomsten.

** ook vragen over de bezorging van het magazine KBO-PCOB

E-mail: Secretaris: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Administratie Computercursussen : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rabobank nr. NL47 RABO 0396 2092 89 t.n.v. PCOB, Nieuwerkerk a.d.IJssel.

Volgende Nieuwsbrief: Kopij inleveren; vóór 22 juni 2018. redactie adres:

Westringdijk 28 2913 LK Nieuwerkerk a.d. IJ. Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het volgende KBO- PCOB magazine en de Nieuwsbrief verschijnen 2 juli.

Vanaf die datum kunt u de bladen binnen een week verwachten.

 

IK WORD LID VAN DE P.C.O.B.

Naam: O m. O v.

Roepnaam: Voorletters : Geboortedatum:

Adres:

Postcode en woonplaats:

Telefoon: Emailadres:

Gegevens partner hieronder invullen, indien u een partnerlidmaatschap wenst.

Naam: O m. O v.

Roepnaam: Voorletters: Geboortedatum:

Datum: Handtekening:

Contributie : Individueel lid € 28,50 Partnerlidmaatschap € 45,00

Aanmelden nieuwe leden: per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of schriftelijk naar: Ledenadministratie PCOB, Italiaansezoom 6, 2912 GH Nieuwerkerk a/d IJssel

Voor betaling krijgt u een acceptgiro toegestuurd door de penningmeester.