Op dinsdagmiddag 10 april werd het 30-jarig bestaan van de PCOB-Zuidplas feestelijk gevierd. In de grote zaal van het Kerkelijk Centrum aan de Beijerinkstraat liet Arend Hoogeveen de aanwezigen eerst genieten van de prachtige bezienswaardigheden en natuur in de polder rondom de gemeente Zuidplas. Arend vertoonde tijdens zijn presentatie daarbij fraaie foto’s, die de schoonheid van het gebied extra glans gaven.

 

Het officiële gedeelte begon met speeches van de voorzitter van de PCOB-Zuidplas, Siem van Loon, waarna burgemeester Kats na een historisch overzicht vol met bijzondere feitende jubilerende Ouderenbond van harte feliciteerde.                                                                                                                                         

                   

 

De burgemeester trok daarna onder grote belangstelling de 10 hoogste prijzen van de Jubileumpuzzel, welke in de uitgave van 21 maart in de krant stond.

   

 

Vervolgens was het de beurt aan Manon Vanderkaa, directeur van de landelijke PCOB, om het belang van een actieve ouderbond nog eens duidelijk te onderstrepen en de jubilaris geluk te wensen met deze bijzondere mijlpaal.

Zij maakte tevens de winnaars bekend van de ingezonden slagzinnen. Zij vond het moeilijk om uit de tientallen inzendingen één winnaar te kiezen en daarom had ze voor twee winnaars gekozen. Mevr. Klinkenberg uit Moerkapelle en mevr. Uitbeijerse uit Nieuwerkerk hadden een korte, maar krachtige aanvulling op een slagzin bedacht. Het werd “Een eigentijdse seniorenorganisatie heeft de toekomst omdat: “we zo jong zijn als we ons voelen” en “………. Omdat: “niet alleen de jeugd de toekomst heeft”. Zij werden allebei beloond met een ticket voor de jubileumboottocht op 13 juni a.s. met Rederij Fortuna.

 

Na het officiële gedeelte en de prijsuitreiking konden de feestvierders genieten van een uitgebreid buffet, dat bijzonder in de smaak viel. De reacties van de deelnemers waren dan ook allemaal positief. 

                 

         

 

 

Op 25 april werd de uitslag van de Jubileumpuzzel met vermelding van de deelnemende bedrijven met hun logo’s gepubliceerd en tevens de winnaars met hun gewonnen prijzen en de bedrijven, die de prijzen beschikbaar hadden gesteld.