Protestants Christelijke Ouderen Bond Perspectief voor senioren

 

NIEUWSBRIEF www.pcob-nieuwerkerk.nl

APRIL 2018 Afdeling ZUIDPLAS

 

Een bijzondere en drukke tijd

Als eerste de gemeenteraadverkiezingen op 21 maart, we hebben in de nieuwsbrief van maart al kennis kunnen nemen van de acties die er zijn geweest, naar alle politieke partijen.

Inmiddels weten we wat daarvan de invloed is geweest, alle partijen hebben in tegenstelling tot vier jaar geleden, aandacht voor de senioren gekregen, de ene partij wat meer dan de andere, toch blijven we ze volgen o.a. bij de lijstrekkers debatten, bij de lokale omroep en de plaatselijke pers, we zijn nu eenmaal een belangrijke groep kiezers.

Het is ook bijzonder dat we als 3 bonden gezamenlijk optrekken via het SVO.

Samen staan we Sterk, en voor U: er valt wat te kiezen!.

-Iets van andere orde: 10 april vieren we feest, in het voorjaar van 1988 is de PCOB opgericht, in 2013 is het 25 jarige feest gevierd. Al is het geen specifiek gebeuren 30 jaar toch willen we er alle aandacht aan geven.

We zijn dankbaar dat we dit nog kunnen vieren, daarom is dit als vereniging een feestje waard.

Er voor elkaar zijn en elkaar ontmoeten, waar het sociale element belangrijk is, maar dit is zeker niet het enige, denk aan de belangenbehartiging bijvoorbeeld wat hier boven is beschreven, en de contacten met de plaatselijke overheid. Ook vervult het computer leercentrum een belangrijke functie, dit al weer 20 jaar!. Er blijft dus heel veel te doen.

Ik spreek de wens uit dat het een feestelijk samenzijn mag zijn D.V.

-Wat ook onze aandacht vraagt deze maand dat is het feest van Pasen, en dat we dat weer in een vrij land kunnen vieren.

Wie raakt niet onder de indruk als we weer het lijdensverhaal van de HERE Jezus in de Evangeliën lezen? Hoe diep moest de Heiland gaan, ja zelfs tot de dood en dat voor ’onze’ zonden, het heeft geklonken "HET IS VOLBRACHT " zodat de weg naar onze VADER in de hemel weer open is, want Hij is waarlijk opgestaan!

                         Pasen

                            De aarde borg Hem in haar schoot.

                           Maar Hij is sterker dan de dood.

                           Hij doet een graf weer opengaan.

                           De Heer is waarlijk opgestaan!

 

Jubileum feest begint met de maandelijkse themamiddag : dinsdag 10 april

Ontvangst vanaf 14.00 uur met koffie of thee, waarna de voorzitter opent om 14.30.

Onze gastspreker is Arend Hoogeveen. Hij is bekend van het Platform Mooi Zuidplas en Natuur-en Vogelwacht Rotta.

Zijn presentatie omvat beelden hoe het komt dat we geen natte voeten krijgen [ beheer oppervlaktewater] en vervolgens maken we een rondgang in ‘onze’ natuurpareltjes en interessante bezienswaardigheden in het buitengebied zoals Hitland en de Eendragtspolder, tussen de rivieren de Hollandse IJssel, de Rotte en de Gouwe. Hij laat ons genieten van alles wat hier groeit en bloeit, kortom de polder in alle schoonheid. Iedereen is welkom; toegang gratis, in de pauze wordt voor de consumpties € 2.50 p.p. opgehaald. De afsluiting van de thema middag is 16.30.

Trekking en bekendmaking van winnaars van jubileum puzzel en slagzin rond 17.00 uur door burgemeester Kats en landelijk directeur Manon Vanderkaa.

Bovenstaande vindt plaats tijdens het borreluurtje wat op het jubileum programma staat. Vervolgens is er een koud/warm buffet voor degene die zich daarvoor vooraf hebben aangemeld.

 

                                                                                                      Drie oud-voorzitters

SCHAKEN EN DAMMEN

Het venijn zit in de staart’ is ons van jongs af aan geleerd en zo is het maar net.

In mijn vorige bijdrage schreef ik optimistisch en enthousiast over lentekriebels, maar ik had buiten Koning Winter gerekend, want ‘maart roerde nog even duchtig zijn staart’.

Tja dat is zoals dat tegenwoordig zo mooi heet wel even ‘een dingetje’ dat om enige uitleg vraagt. Wel, de kopij voor de nieuwsbrief, die u nu voor ogen hebt, moet enkele weken voor u het onder ogen krijgt bij onze redactie worden ingeleverd. Wie had kunnen bevroeden, dat de échte winter zijn gezicht pas eind februari/begin maart zou laten zien ? Niemand toch ?

Nu terug naar de actualiteit. Een paar weken geleden las ik in het Hart van Holland dat er in onze buurgemeente Capelle aan den IJssel serieus wordt nagedacht over de opzet van een Denksportcentrum. Wat een leuke en uitdagende gedachte. Denksporten aanbieden om mensen bij elkaar te brengen voor een spelletje en praatje, sluit naadloos aan op de bedoelingen van ons schaak- en damclubje. U verkeert in de gelukkige omstandigheid, dat u niet hoeft te wachten of het Capelse initiatief van de grond komt, want in de gezellige Oudheidkamer van Boerderij Nooitgedacht aan de ‘s-Gravenweg 6 kunt u nu al een partijtje spelen, dus wat let u. De staldeur staat daarvoor op de maandagmiddagen 9 en 23 april en 7 en 28 mei vanaf 13:30/h uitnodigend voor u open.

Rond 16:00/h bergen we de schaakstukken en damschijven weer op en trekken richting huis.

Wilt u eerst nog iets meer weten ? Bel dan op werkdagen tussen 17:00 en 18:00 uur met

Max van de Griek, telefoonnummer 06 - 474 06 764 of Carel Heine, telefoonnummer 0180 - 314 957.

 

Stand van zaken van de aanmeldingen voor de bootreis op woensdag 13 juni 2018

De aanmeldingen stromen binnen en het loopt voortreffelijk met de volgnummers.

En er is nog voldoende plaats, we hebben 150 plaatsen voor onze vereniging beschikbaar waar er, bij inleveren van kopij voor deze nieuwsbrief, nog ± 50 beschikbaar zijn. En er zijn 4 tickets voor de cruise gesponsord! Dus doe mee met de puzzel en slagzin en win de cruise!

Het is geweldig ook hoe u al met elkaar organiseert om met elkaar mee te rijden en bereid bent ook anderen mee te nemen. De UitBusPLus heeft ook nog plaats beschikbaar.

Pas de tijden in uw agenda nog een beetje aan. U kunt al vanaf 9.30 inschepen; we varen 6 uur van ± 10.30-16.30uur, na aankomst ligt de boot er nog een uur zodat u rustig de boot kunt verlaten. Met het luxe partyschip Marlina varen we rond het eiland van IJsselmonde.

De vaarroute zal ik in een volgende nieuwsbrief geheel publiceren zodat u de 8 rivieren of wateren; de 3 havens, de 9 bruggen en 21 plaatsen bij namen kunt weten. Er is dus heel veel te zien en veel te genieten.

Welkom met 2x koffie en gebak; een uitgebreide warme lunch aan boord. ‘s Middags koffie/thee en een feestelijk ijsdessert ter afsluiting. Iedereen krijgt 2 consumptiemunten voor drankjes tussendoor.

Inschepen: vanaf de steiger aan het Vuykterrein, Vuykpark 1 Capelle a/d IJssel. Het partyschip is toegankelijk voor rolstoelen en scootmobielen. Er mag binnen niet worden gerookt, op het buitendek wel.

De UitBusPlus blijft gereserveerd op 13 juni, u kan thuis opgehaald en gebracht worden [ € 4.-].

Kosten € 45.- p.p.; niet-PCOB leden € 55.- Voor informatie en aanmelden, ook voor de UitBusPlus, bij Nel Oudijk, tel 0180 315839 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U krijgt bij aanmelding een volgnummer wat bij betaling [banknummer zie achterzijde nieuwsbrief] vermeld wordt.

Bij deze: er is nog plaats voor deze luxe cruise! Gun uzelf deze vakantiedag.

Maandelijkse spellenmiddag:

laatste dinsdag van de maand: 27 maart!

De vorige spelmiddag waren er meer dan 20 spelers. Weer nieuwe gasten erbij die gezelligheid meebrachten. Scrabbelen, rummikub, klaverjassen en sjoelen zijn de meest gekozen spellen; lastig dat het aantal klaverjas liefhebbers deelbaar door 4 moet zijn. Met de heerlijk zelfgebakken traktatie van Riet van Vliet werden de spelers extra verwend en werd de spelmiddag gewoon een feestje. Ook het ‘borrel-uurtje’ verhoogde de pret. Echter, niemand wist alle 12 artikelen te onthouden bij het geheugenspel! Bent u nog niet eerder geweest? Schroom niet, nodig ook andere spelliefhebbers, ook niet-leden, uit. Je huis uit te komen is ook bewegen en een spel spelen valt onder training van het brein. ‘Oefen je vitaal’, fysiek en mentaal, is het PCOB motto. Kosten: € 2.50 [ = inclusief 2x koffie/ thee ++]. Welkom van 14.00-16.30 uur in H.K.C. , J.A. Beyerinkstraat 53.

 

WANDELEN MET DE P.C.O.B.

De weersvoorspelling gaf 'regen' aan, maar 9 enthousiaste wandelaars stonden toch klaar op de parkeerplaats. We stapten in de auto's en vertrokken in de richting Krimpen aan de Lek, parkeerden dichtbij de pont naar Kinderdijk en staken de Lek over. Voor de startkoffie bleek ons vaste adresje nog niet open, máár dat kwam eigenlijk heel goed uit, want even verderop was een banketbakker met overheerlijke gebakjes èn een leuke ruimte waar we konden genieten van koffie met gebak, de jaarlijkse traktatie namens de P.C.O.B. Met veel dank hebben we hiervan genoten.

We vervolgden of eigenlijk begònnen onze wandeling langs de molens van Kinderdijk met heerlijk dróóg wandelweer. We liepen richting Alblasserdam en liepen via een leuk straatje door het oude gedeelte van Alblasserdam en vonden een plek om onze lunch te gebruiken op de halfronde banken, bekend van onze fietstochten. Na de lunch liepen we langs het water van de Noord en de Lek weer terug in de richting van Kinderdijk, stapten op de pont en zochten de auto's weer op.

Het was een heerlijke wandeling en we hadden 13 km op de teller.

We waren nog niet thuis of de ruitenwissers moesten aan, wat hadden we weer geboft!

De volgende wandeldata zijn : 14 april, 12 mei en NIEUWE DATA: 16 juni, 14 juli (ZUIDPLAS IN BEWEGING) en 18 augustus. Denk weer aan goede wandelschoenen en een lunchpakket.

Opgaves bij Rian de Zoete-Roosen, via tel.: 0180-318173 of via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We starten vanaf de parkeerplaats achter de Saffier om 10.00 uur.

Crea middag

Een berichtje voor de komende quiltmiddag, deze is op de tweede donderdag In april. Het zal helaas al weer de laatste keer zijn van dit seizoen, maar we hebben weer veel Inspiratie op gedaan, dus met wat lapjes kan je deze zomer zelf aan de slag!

De datum is donderdag 12 april in de Vluchtheuvel. Evelien Trimp tel 06- 20725886

Iedere woensdagochtend op het Kroonkruid en woensdagmiddag t.o. Wooncentrum De Meander staat Vishandel: Michel Heinen. U krijgt 10% korting op uw aankoop op vertoon van uw ledenpas.

Winkelen bij Aad en Marijke met 10% korting , Maandagmiddag 23 april 13.00- 17.00.

Nu het voorjaar weer nieuw leven geeft, komt ook het verlangen naar iets nieuws voor de garderobe. Als je kijkt naar de etalages in Moordrecht, word je vrolijk. Mooie kleuren, veel rood, wit en blauw , veel in fantasierijke prints. Koningsblauw, zonnig geel en fuchsia rood zijn nieuw dit jaar. Het silhouet is weinig veranderd, u kunt de mode van vorig jaar prima combineren. Trechter mouwen en elastische boorden zijn nieuw. Naast klassieke stijlvolle mode van vertrouwde merken heeft de mode zaak de collectie uitgebreid met twee nieuwe merken, Signe nature en Key West. Geselecteerd op kwaliteit , modieus en trendy. Keuze genoeg, veel jurkjes, shirts, vestjes en jasjes van soepele prettig draagbare stoffen. Ook [regen]coats en jackets zijn er volop. U krijgt gegarandeerd weer deskundig advies. De heren zijn welkom om te keuren en natuurlijk voor de traktatie bij de koffie of thee die altijd speciaal wordt gebakken voor deze PCOB-koop-middag. Ook uw buurvrouw , zus of vriendin mogen van uw 10% voordeelpas profiteren. Gratis parkeren!

 

Wethouder Daan de Haas bezocht de jaarvergadering van de PCOB.

Vanuit de zaal is nog een aantal vragen aan de wethouder gesteld. U vindt hieronder de beantwoording.

Gladheidbestrijding brug en parkeerplaats Meander

Als er vorst, en dus kans op gladheid wordt voorspeld, strooit de gemeente Zuidplas preventief op belangrijke wegen en fietspaden. Nabij de Meander gaat dan om de wegen Boslaan en J.A. Beyerinckstraat. De parkeerplaats en de brug voor de Meander zijn echter particuliere gronden. Zellingen is de eigenaar en zal zelf een inspanning moeten plegen de locatie qua gladheid te bestrijden. We zullen Zellingen vragen hier aandacht aan te besteden met het ook op de veiligheid van onze oudere inwoners. Op de website van de gemeente kunt u nalezen welke rol inwoners, bedrijven en instellingen zelf pakken om gladheid te bestrijden.

Dit zijn de belangrijkste tips:

 Sneeuwschuiven: Het gebruik van een sneeuwschuiver of platte schep is de goedkoopste en ook meest milieuvriendelijke vorm van gladheidbestrijding. Let op, dat u de goot en vooral de rioolput vrij houdt, zodat smeltwater gemakkelijk weg kan lopen.

 Strooizout strooien: Strooi het zout niet te dik (maximaal één handje strooizout per vierkante meter) en gelijkmatig uit. Geef het strooizout de tijd om zijn werk te doen. Veeg de natte drab richting stoeprand zodat dit niet op een later tijdstip opnieuw kan bevriezen. Denk bij strooien ook aan achterpaden en/of brandgangen rondom uw woning. Het strooien van zout heeft vooral zin als er vervolgens overheen wordt gelopen of gereden.

 Denk om het milieu: Gebruik strooizout altijd spaarzaam. Overmatig strooien leidt er toe dat het zoute smeltwater in de bodem dringt en wortels van bomen en planten beschadigt.

 Het is beter om geen zout te strooien op plaatsen waar dit geen of nauwelijks effect heeft. Het levert onnodige milieuschade op en niet het gewenste effect: schone straten.

 Wees voorzichtig! De gemeente doet er alles aan om u veilig op weg te laten gaan. Pas uw snelheid in het verkeer daarom altijd aan en maak (indien mogelijk) gebruik van winterbanden.

Meer informatie over strooiroutes per dorp vindt u op

https://www.zuidplas.nl/organisatie-en-bestuur/nieuws_46866/item/strooiroutes-zuidplas_50767.html

Stand van zaken seniorenwoningen/appartementen Kamerlingh Onnestraat

Het is de bedoeling dat op de locatie van de voormalige school de Tweemaster aan de Kamerlingh Onnesstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel circa 50 appartementen worden gebouwd. Deze zijn ook geschikt voor senioren. Woningcorporatie Woonpartners is momenteel bezig met een plan. Dit plan zal Woonpartners naar verwachting in april 2018 presenteren aan de buurt en andere geïnteresseerden.

Huurverschillen door huurharmonisatie

Woningcorporaties bepalen de huurprijs van een woning aan de hand van een landelijk puntensysteem. De prijs is gebaseerd op de oppervlakte, het voorzieningenniveau van een woning en de WOZ waarde. Zo wordt voor een woning de maximale huurprijs vastgesteld. Als een huurder al lang in een woning woont, heeft de huurder jarenlang de toegestane huurverhoging betaald. De huurprijs heeft echter vaak geen enkele relatie meer met de maximale huurprijs van de woning.

Zodra een woning leeg komt, mogen de corporaties de huurprijs harmoniseren. Dat mag tot aan de maximale huurprijs. Dat betekent dat nieuwe huurders een hogere maandhuur betalen dan de buren die al langer in hun woning wonen. De corporaties hebben de mogelijkheid om jaarlijks de huurprijs een beetje extra te verhogen als het inkomen van de huurder het toelaat. Dat heet "inkomensafhankelijke huurverhoging". Als de corporaties dat toepassen wordt het verschil in de te betalen huurprijs tussen de huurders langzaam kleiner.

Wereldwinkel Nieuwerkerk biedt elke dinsdag 10% korting aan voor P.C.O.B.-leden.

Kom gezellig langs bij onze winkel aan de Dorpsstraat 51a. De koffie staat klaar.

 

Onderstaande nieuwe leden heten wij hartelijk welkom en we stellen hen graag aan u voor:

Mevrouw Willebrand-van Zijl, Kerkepad 25

De heer J.Spekman, Spaansezoom 22, Nieuwerkerk aan den IJssel

De heer J.van Dijk, Elbe 17, Nieuwerkerk aan den IJssel

DOOR DE WEEKS WANDELEN

De laatste weken wandelen we op dinsdag met een flinke groep trouwe wandelaars. Het is een gezellige groep. Onderweg wordt er over van alles gesproken.

Van al die verhalen zou je een boek kunnen maken! Ook de laatste weken wandelen er mensen mee, die een andere moedertaal hebben, Ze spreken een aardig mondje Nederlands. Ze slaan twee vliegen in één klap, wandelen en oefenen. Ook de Nederlandse wandelaar slaat twee vliegen in één klap. Informatie over de wandelingen: 0180 314285

RIJBEWIJSKEURING

Uw PCOB zet zich actief in voor een betaalbare rijbewijs keuring. Voor de medische keuring voor uw nieuwe rijbewijs kunt u voor een speciaal tarief terecht bij dr. E.de Heer, IJslandmos 4, 2014 SH Nieuwerkerk a/d IJssel, telefoon 0180-315557. Meld dat u PCOB-lid bent en vraag een kwitantie. Bijna alle verzekeringen vergoeden het bedrag.

 

Wanneer ik dit schrijf, zijn wij, HUBA’s. al weer volop op pad om voor u de aangiften Inkomstenbelasting 2017 in te vullen, na te kijken en in te dienen.

Er zijn op dit moment geen verdere strubbelingen geconstateerd. Alles verloopt redelijk vlotjes en wij verwachten, dat de meeste personen na 1 juli 2018 de definitieve aanslagen kunnen verwachten.

Soms krijg ik de vraag :"Waarom moet ik nou aangifte doen? De belastingdienst weet alles al van mij en ik hoef nooit iets bij te betalen." Mijn antwoord daarop is, dat naast de controle door de Belastingdienst van de ingediende aangifte er aan de hand van diezelfde aangifte ook uw definitieve uitkering wordt berekend voor de huur- en eventuele zorgtoeslag.

Heeft u een afspraak met één van onderstaande personen voor de hulp bij het invullen van het aangiftebiljet, zorg dan, dat u de papieren bij de hand hebt, zoals de jaaroverzichten van Sociale Verzekeringsbank en uw aanvullende pensioenen, de jaaroverzichten van uw bankrekening, maar ook eventuele bezoeken aan specialisten, ziekenhuizen en dergelijke, dieetvoorschriften, giften via de bank aan goede doelen zijn nog wel degelijk interessant om nader te bekijken en eventueel af te trekken van uw belastbaar inkomen.

Wilt u gebruik maken van onze hulp als HUBA’s dan kunt u contact opnemen met één van de onderstaande personen :

- Jan van der Voorden, Zevenhuizen, tel. 0180-632094.

- Piet v.d. Spek, Nieuwerkerk aan den IJssel, tel. 0180-634112,

- Willy Grönefeld, Nieuwerkerk aan den IJssel, tel. 0180-314923 (’s-Avonds tussen 19.00 – 20.00 uur)

 

HET FIETSSEIZOEN GAAT WEER VAN START

Op de pedalen : woensdagmiddag 11 april om 13.00 uur vanaf het Raadhuisplein.

Vorige nieuwsbrief heeft u de fietstochten met data, zoals dit seizoen gepland staan, al ontvangen. I.v.m. het jubileumfeest is nu de eerste middag eenmalig op woensdag. Henk vd Heuvel en Aad Vis fietsen op kop en selecteerden weer prachtige routes voor deze zomer. We hopen dat u er ook bij bent en de weersomstandigheden gunstig zijn. De route brengt ons naar het Kralingse en Bergse bos.

We zetten nog even de belangrijkste punten voor veilig en plezierig fietsen op een rijtje.

- Zorg voor een goede fiets met goed werkende bel, goede remmen en rode reflector. Zorg dat het zadel en het stuur goed zijn afgesteld en dat je makkelijk met de voeten aan de grond kunt. [advies vragen bij onze adverteerder Hoogerwaard 2 wielers, kan altijd. Weet u dat u 10% korting krijgt op alle onderdelen en accessoires? !!

- Electrische ondersteuning is geen vereiste; de fietsen zonder ondersteuning bepalen het tempo en fietsen voorop. De snelheid is recreatief en wordt vertraagd indien nodig.

- De afstanden per tocht variëren; we speken over een middag- of dagtocht.

- Als omkijken moeilijk gaat kan de fietsenmaker een spiegel op het stuur monteren.

- Bij slecht horen is fietsen aan de binnenkant het beste. We gebruiken een fluit bij achterop komend verkeer. Eén keer fluiten betekent dat iedereen zoveel mogelijk naar rechts gaat om dat verkeer te laten passeren.

- Wordt er 2x gefloten dan gaan we stoppen omdat er iets anders is wat de aandacht vraagt.

- We fietsen met PCOB- veiligheidshesjes. Indien u die nog niet heeft, wordt daar in voorzien.

- Iedereen houdt zich aan de verkeersregels; iedereen fiets op eigen verantwoordelijkheid.

- Bij paaltjes of obstakels wordt dat in de groep doorgegeven.

- De tochten selecteert Henk op veiligheid; we fietsen als het mogelijk is over fietspaden.

- Na ± 10 km. of ± een uur fietsen maken we een korte stop om wat te drinken en de benen te strekken.

- Elke tocht wordt 1x bij een restaurant of café gestopt. Na afloop eten we een ijsje.

- Iedereen neemt eigen lunch en drinken mee, bestelde consumpties zijn voor eigen rekening.

- Deelname aan de tochten is gratis. Bij slecht weer wordt de tocht afgelast.

- Op een ander punt starten/ aansluiten bij de groep, als u bv in Zevenhuizen, Nesselande of Moordrecht woont, is altijd mogelijk. Bel daarover even met Henk of Aad.

- De fietstochten zijn vooral gericht op actieve gezelligheid en leveren maximaal fietsplezier als iedereen ervan heeft genoten en weer veilig thuis is.

- Breng een goed humeur mee en mooi weer , zegt Henk. Welkom om ook mee te fietsen.

De eerste dagtocht is 19 april. Dan fietsen we naar Gouderak, Gouda, Stolwijk en o.a. Bergambacht. Vertrek 9.30 vanaf het Raadhuisplein; lunchpakketje en veergeld meenemen.

 

Bestuurssamenstelling:

Voorzitter Siem van Loon, Alb. v.’t Hartweg 9 2913LE, tel.0180-313506

2e Voorzitter a.i. Hea Snoek, Troelstrastraat 46, Moordrecht, tel. 0182-372643*

Alg. Bestuur/ Lief & Leed Moordrecht 2841CP

Secretaris Truus Burger,  Boslaan 22 2912PA, tel. 0180 316725*

Penningmeester Piet v.d. Spek, Middenmolensing 28 2912PK, tel.0180 634112

2e Penningmeester Willy Grönefeld, Kleine Vinkstraat 14 2912AG 0180 314923

Alg. Bestuur / P.R. Redactie Nel Oudijk, Pr. Beatrixstraat 14 2911AL, tel. 0180 315839

Alg. Bestuur/ Nieuwsbrief Thea van Vliet-Nell, Westringdijk 28 2913LK, tel. 0180 313174

Medewerkers

Administratie Computercursussen Willy Grönefeld, Kleine Vinkstraat 14 2912AG, tel. 0180 314923

Ledenadministratie / Distributie bladen Nelie Ligchaam, Italiaansezoom 6 2912GH, tel.0180 314535**

Mutaties, uitsluitend per e-mail doorgeven aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

evt. opzegging van PCOB lidmaatschap, ook uitsluitend per e-mail of schriftelijk, voor 1 december.

*ook voor vervoer naar/van bijeenkomsten.

** ook vragen over de bezorging van het magazine KBO-PCOB

E-mail: Secretaris: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Administratie Computercursussen : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rabobank nr. NL47 RABO 0396 2092 89 t.n.v. PCOB, Nieuwerkerk a.d.IJssel.

Volgende Nieuwsbrief: Kopij inleveren; voor 13 april 2018. redactie adres:

Westringdijk 28 2913 LK Nieuwerkerk a.d. IJ. Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Het volgende KBO- PCOB magazine en de nieuwsbrief verschijnen 21 april.

Vanaf die datum kunt u de bladen binnen een week verwachten

Volgende Nieuwsbrief: Kopij inleveren; vóór 13 april 2018. Redactie adres:

Westringdijk 28 Nieuwerkerk a.d. IJ. Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

IK WORD LID VAN DE P.C.O.B.

Naam: O m. O v.

Roepnaam: Voorletters : Geboortedatum:

Adres:

Postcode en woonplaats:

Telefoon: Emailadres:

Gegevens partner hieronder invullen, indien u een partnerlidmaatschap wenst.

Naam: O m. O v.

Roepnaam: Voorletters: Geboortedatum:

Datum: Handtekening:

Contributie : Individueel lid € 28,50 Partnerlidmaatschap € 45,00

Aanmelden nieuwe leden: per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of schriftelijk naar: Ledenadministratie PCOB, Italiaansezoom 6 2912 GH Nieuwerkerk a/d IJssel

Voor betaling krijgt u een accept giro toegestuurd door de penningmeester.