Protestants Christelijke Ouderen Bond                 Perspectief voor senioren

                                                

 

 

NIEUWSBRIEF                                                       www.pcob-nieuwerkerk.nl                

MAART 2018            Afdeling ZUIDPLAS

 

We zijn weer terug.

Weer terug van even weg geweest, zoals U heeft kunnen lezen, we hebben genoten van de Portugese zon. We gaan er weer tegen aan. Een van de eerste vragen die ik kreeg, wil jij iets zeggen over de bezoeken die de 3 voorzitters van de seniorenbonden t.w. KBO en SAZ en PCOB hebben gebracht niet bij de fractievoorzitters zoals vermeld stond, maar bij de commissies die de verkiezingsprogramma’s schrijven van elke politieke partij voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Als KBO/PCOB zijn we voortreffelijk voorzien van materiaal om de discussie aan te gaan.

Ze hadden een 5 tal speerpunten bedacht.

 1. Voldoende inkomen voor ouderen.

       -     Pak de hoge ouderenwerkloosheid aan en voer doelgericht lokaal armoedebeleid.

 • Bestrijding verborgen armoede, signaleringsgesprekken. Benutting van de bijzondere bijstand.

 • Vrijstellingsregelingen, verlaging eigen bijdrage WMO. let op stapeling!

2     integrale aandacht voor wonen en zorg.

     -     maak het voor senioren mogelijk om langer thuis te wonen.    

   -     bouw senioren woningen in een veilige omgeving.

     -     zorg voor voldoende zorg en ondersteuning. Geef vrijwilligers de ruimte. En nog veel meer items.

     3   een veilige gemeente.

 • Voorzieningen in de buurt van seniorenwoningen. Zoals winkels, medisch centrum, bushalte, brievenbus, geldautomaat, etc.

 • Voorzieningen toegankelijk, drempelvrij. Medezeggenschap bij inrichting woonomgeving.

4     digitalisering zonder uitsluiting.

 • Geef (digi-)hulp achter de voordeur of dicht bij huis o.a. via seniorenorganisatie.

 • Zorg voor dienstverlening informatie voor iedereen toegankelijk en bereikbaar.

5   aandacht voor zingeving. Projecten tegen eenzaamheid. Tijd en aandacht voor levensvragen.

 • Open klimaat naar spirituele zorg.

Zoals U kunt lezen hebben we er hard aan gewerkt om de belangen van de senioren

breed onder de aandacht te brengen, we zijn benieuwd wat we er van terug zullen zien in de verkiezingsprogramma’s.

We blijven binnen het SVO (samenwerkingsverband van ouderen) de ontwikkelingen volgen.

Zo richten we ons op succes, en niet op perfectie en houden moedig vol.

En ieder voorjaar bloeien weer de bomen. /   Ze zeggen mij: eens zal de wereld komen.

Waar Gods gerechtigheid ontspruiten zal.   /     Maar voor dit voorjaar riepen alle bomen:

               Houd vol!         In Gods naam: het gaat spoedig komen.  

21 maart:

Arjan Breukhoven houdt lezing over

Bach’s Matthäus-Passion. 14.00 uur

Woensdag 21 maart, aanvang 14.30 uur wordt een bijzondere themamiddag. De bekende Rotterdamse musicus Arjan Breukhoven geeft een lezing over de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach. Vele liefhebbers gaan in deze periode van het jaar naar uitvoeringen van dit meesterwerk van één van de grootste componisten aller tijden. Maar wat schuilt er achter de noten van deze compositie.

 Arjan Breukhoven:

De Matthäus-Passion is misschien wel het meest indrukwekkende werk dat ooit is gecomponeerd in de muziekgeschiedenis. Dit werk componeerde Bach tijdens zijn werkzame periode in Leipzig. Hij componeerde dit werk voor koor, orkest en solisten. Oppervlakkig luisterend naar dit werk zult u al zeker onder de indruk komen van de schoonheid, maar als u achter de noten kijkt, in de keuken van de componist, en meer te weten komt over achtergronden, gaat er misschien wel een wereld voor u open. Tijdens deze lezing wordt u meegenomen in Bach’s leven en zijn compositie in woord, beeld en geluid. Al luisterend naar de muziek wordt u op bepaalde zaken opmerkzaam gemaakt en krijgt u misschien nog meer waardering voor deze componist en zijn werk.’

 Musicus Arjan Breukhoven speelt vele concerten als internationaal concert musicus over heel de wereld. Op veel van zijn programma’s kom je ook muziek van Bach tegen. Eén van zijn concertthema’s dit jaar is “Bach met een glimlach”. Dit jaar zal ook een cd worden opgenomen op een bijzonder barok-orgel in het oostelijk deel van Duitsland met muziek van Johann Sebastian Bach. Naast zijn werk als organist is hij ook dirigent van drie grote mannenkoren, pianist en componist. Tijdens deze middag gaat er zeker een muzikale wereld voor u open! In de pauze en na afloop zijn meerdere cd’s van Arjan en zijn zoon Matthijs te koop aan de cd tafel. Er kan ook met pinpas worden betaald.

Houd rekening met ± 15-20 minuten uitlooptijd van dit bijzondere programma. De thema keuze van deze middag is van bestuurslid Truus Burger. De lezing zal worden gehouden in Hervormd Kerkelijk Centrum, J.A. Beyerinckstraat 53. Iedereen is welkom vanaf 14.00 uur staan de koffie en thee klaar. Gratis toegang. Voor de koffie en thee wordt uw bijdrage ad.€ 2.50 in de pauze opgehaald.

Even een update van de Feestcommissie

De voorbereidingen voor het feest op 10 april a.s. zijn in volle gang. Achter de schermen wordt er door diverse mensen hard gewerkt om het feest te laten slagen. In Hart van Holland van 21 maart a.s. zullen twee pagina’s worden gevuld door onze PCOB-Zuidplas. Er komt o.a. een puzzel in waarvoor men logo’s en vignetten moet zoeken van bedrijven en instellingen. Er kan tevens een slagzin worden afgemaakt. Hieraan kan iedereen meedoen. Voor beide acties zijn vele mooie prijzen beschikbaar gesteld door het bedrijfsleven. De winnaars van de puzzel zullen door de burgemeester worden getrokken tijdens het borreluur op 10 april. De slagzin zal worden beoordeeld en bekend gemaakt worden door Manon Vanderkaa, onze directeur uit Utrecht. U ziet wel, we krijgen hoog bezoek en dan maar hopen dat u in de prijzen valt.

Achterin de Nieuwsbrief van februari jl. hebt u de uitnodiging gekregen om het feest bij te wonen. Heeft u zich al aangemeld voor het borreluur en het buffet? Als u zich aanmeldt via de mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) wilt u er dan aan denken om ook uw telefoonnummer te vermelden. U kunt uiteraard ook het strookje van de Nieuwsbrief invullen en bezorgen bij één van de bestuursleden of afgeven op de thema- of spelmiddag. Denkt u er wel om:

als u zich niet hebt aangemeld vóór 30 maart a.s. wordt er ook niet op u gerekend en vindt

u de hond in de pot. Wij hebben er veel zin in en kijken uit naar :    DINSDAG   10 april!    `

Wij hopen u ook!          

Namens de Feestcommissie: Truus Burger

Let op!!!  In het van Hart van Holland van 21 maart: uitvoerige informatie

over 30 jaar PCOB-Zuidplas en de Jubileumpuzzel met diverse prijzen!!! 

 

 

       

Spel- & contactmiddag: 27 maart

 

Deze middagen vallen onder het thema van Welzijn Zuidplas ‘Zuidplas verbindt’. Dit thema krijgt dit jaar extra aandacht in de strijd tegen eenzaamheid. Bij onderzoek is aangetoond dat meer dan 20% van bewoners van onze gemeente zich dikwijls eenzaam voelt.

Eind januari ontmoetten we weer nieuwe gasten en spelliefhebbers. Op de spelmiddagen wordt er volop gelachen en de conversaties zijn divers. Vragen over de PCOB- vereniging , problemen met langer thuis wonen en b.v. verhuizen, alles kan besproken worden in gemoedelijke sfeer. Een aantal dames haakten vorig jaar en nu ook nog, dekentjes en plaids voor de Oekraïne. Er zijn nog steeds foto’s [ 2de serie] met dekentjes waarvan de haakster nog onbekend is. Kom kijken. Voor het a.s. jubileumfeest kunt u zich aanmelden, en ook al voor de vaartocht van 13 juni a.s. Hartelijk welkom allen, [ook niet PCOB-leden] elke laatste dinsdag van de maand van 14.00- 16.00 uur in de grote zaal van het H.K.C. ; J.A. Beyerinkstraat 53 . Kosten € 2.50 = inclusief 2x koffie/thee. Het borrelrondje met een sapje of drankje is voor eigen rekening. Nodig nu dus ook eens iemand uit waarvan u denkt dat hij/zij eenzaam is of voelt. Doe mee met ’Zuidplas Verbindt!

SCHAKEN EN DAMMEN

Voelt u af en toe ook al de kriebels ? Dan hebt u misschien last van lentekriebels. Blijft u liever nog wat langer in bed ? Ja hoor, dan hebt u vrijwel zeker de eerste verschijnselen van lentemoeheid.

Flauwekul natuurlijk, maar ik prikkel u een beetje want de meteorologische lente laat nog een paar weekjes op zich wachten. En hoe de echte lente van 2018 zich zal ontpoppen, ligt nog in de schoot der verborgenheid.

Eén ding is zeker: de grauwe, grijze en natte winter ligt achter ons. Ook met die vervelende griepepidemie, die velen van ons voor meerdere dagen aan het bed hielden, is het gelukkig gedaan.

De verwarming kan een paar graadjes lager. Het is eindelijk zichtbaar eerder licht en ook weer later donker. Een mens krijgt er warempel nieuwe energie van. Niet zonder reden werd vroeger het huis na het stookseizoen als de kachel naar zolder verhuisde goed aangepakt met de grote voorjaarsschoonmaak.

Kom op mensen; speel de voorjaarsmoeheid weg en geef de lentekriebels de vrije hand met een partij schaak of dammen.

De staldeur van Boerderij Nooitgedacht aan de ‘s-Gravenweg 6 staat op de maandagmiddagen 5 en 19 maart en 9 en 23 april vanaf 13:30/h meer dan uitnodigend voor u open. Goed om te weten, dat we rond 16:00/h de schaakstukken en damschijven weer opbergen en vol nieuwe energie richting huis gaan. Bel op werkdagen tussen 17:00 en 18:00 uur met Max van de Griek, telefoonnummer 06 - 474 06 754 of Carel Heine, telefoonnummer 0180 - 314 957 als u eerst iets meer wilt weten.

Wilt U ook meer kunnen doen met uw pc, uw laptop, uw iPad of uw tablet?

Tot half mei worden in het Computerleercentrum aan de Vijf Boeken in Nieuwerkerk aan den IJssel nog de volgende cursussen en workshops gegeven:

- Windows 10-Basis, 6 lessen, donderdagmorgen 09.30-12.00 u. (22 maart tot 26 april)

- Windows 10-Extra, 6 lessen, dinsdagmorgen 09.30-12.00 u. (27 maart tot 15 mei)

- Meer doen met de iPad, 4 lessen, woensdagmorgen 09.30-12.00 u. (4 tot 25 april)

 

- Fotoboek maken, 6 lessen, donderdagmiddag 13.30-16.00 u. (22 maart tot 26 april)

- Fotobewerking op de tablet, 2 lessen, woensdagmorgen 09.30-12.00 u. (9 en 16 mei)

- Cursus Excel, 4 lessen, vrijdagmorgen 09.30-12.00 uur (30 maart tot 20 april)

Voor aanmelding of verdere informatie kunt u contact opnemen met:

- Willy Grönefeld, 0180-31 49 23 (tussen 19.00 - 20.00 uur), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

kpnmail.nl

- Gerth Westmaas, 0180-31 48 39 (tussen 19.00 - 20.00 uur), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

- Voor de meest actuele informatie over cursusdata e.d. : www.pcob-nieuwerkerk.nl

Een nieuwe bootreis, luxe cruise, woensdag 13 juni 2018, van 10.00-17.30 uur.

Wegens het succes van vorig jaar geprolongeerd! In samenwerking met Rederij Fortuna nu georganiseerd door PCOB-Zuidplas, vorig jaar deed PCOB Capelle a/d IJssel het, nu is het andersom en vaart Capelle op uitnodiging met ons mee. Ook KBO- Nieuwerkerk is uitgenodigd mee te cruisen. Met het luxe partyschip Marlina met beneden- en bovendek, maken we een vaartocht rond het eiland van IJsselmonde. De vaarroute telt maar liefst 8 rivieren of wateren; 3 havens, 9 bruggen en 21 plaatsen. Genieten kunnen we volop bij het zien van zoveel moois met natuurlijk de skyline van Rotterdam, de SS Rotterdam, de Kuip, het Noordereiland met historisch Hulstkamp gebouw enz.

U wordt welkom geheten met koffie en gebak en geniet van een uitgebreide warme lunch aan boord. ‘s Middags sluiten we af met een ijsdessert.

Vertrek 10.00 uur vanaf de steiger aan het Vuykterrein, Vuykpark 1, Capelle a/d IJssel. De boot ligt daar vanaf 9.00 uur. Het partyschip is ook toegankelijk voor rolstoelen en scootmobielen.

Kosten : € 45.- en voor niet leden € 55.-

De UitBusPlus is gereserveerd op 13 juni voor degene die niet zelfstandig naar Capelle kunnen komen. U wordt thuis opgehaald en thuis gebracht. Kosten p.p. € 4.-

Informatie en opgeven [ naam, adres, tel. nummer], ook voor de UitBusPlus, bij Nel Oudijk,

tel 0180 315839 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. U krijgt meteen uw volgorde nummer van inschrijving.

Uw reservering is definitief na betaling op: NL47 RABO 0396 2092 89 t.n.v. PCOB Nieuwerkerk. Onder vermelding van : ‘vaartocht’ en uw volgorde nummer.

Bij deze bent u van harte uitgenodigd mee te varen woensdag 13 juni 2018

 

Quilt Middag

Beste Dames,

Op donderdagmiddag 8 maart hopen we iedereen weer te zien in de vluchtheuvel. Deze keer weer in de zaal aan de linker kant.

De volgende maand is al weer de laatste keer van dit seizoen, en voor de agenda alvast de datum, dat is donderdag 12 April.

Een vriendelijke groet, Evelien     Tel 06 20725886.

Wandelen met de PCOB    

Nadat de wandeling van 3 februari door een paar enthousiaste wandelaars was overgenomen en ze met 12 personen 12 km (een flink stuk in de regen!) hadden gelopen door het Hitland, hadden we ons nu aangemeld bij BRAVO! On Tour.

 

 

 

Startplaats was Moerkapelle. We waren met 13 wandelaars voor de wandeling van 7 km mèt routebeschrijving. We kregen onze bonnetjes voor drie consumpties, werden in Dorpshuis Op Moer ontvangen, de Sportstichting Zuidplas èn de wethouder heetten ons welkom en weldra gingen alle verschillende wandelgroepen van start, sommigen met een natuurgids, anderen met een wandelgids. Wij vertrokken, het was super wandelweer en we hebben met een grote boog òm Moerkapelle heen gelopen. Bij terugkomst stond er voor ieder een heerlijke kop groentesoep klaar, plus nog een drankje. Het was een heel leuke dag en prima georganiseerd door Sportstichting Zuidplas. De volgende (PCOB) wandelingen zijn: 10 maart, 14 april en 12 mei.

Opgaves bij: Rian de Zoete-Roosen, via tel: 0180318173 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Denk aan goede wandelschoenen en een lunchpakket!

 

PCOB-ZUIPLAS ledenvoordeellijstje, geactualiseerd! En de lijst wordt steeds langer!!

Nieuw is de Alexanderhoeve van Theo v. Dongen.

Op vertoon van uw ledenpas krijgt u, naast de landelijke PCOB- voordelen, ook in Zuidplas veel ledenvoordeel. Hierbij de PCOB-Zuidplas- voordelen op een rijtje:

- Eetcafé ‘De Tap’ heeft een nieuwe eigenaar. Gerard v.d. Voort continueert het geweldige voordeel wat we daar al kregen. Elke maandag, dinsdag en woensdag 10% korting op het hele menu. Ook aankoop van diner bonnen is mogelijk. Altijd handig als u voor iemand een cadeau zoekt. N.B.

Telefoon is gewijzigd : 0180 709762 . Verander het even in uw jaargids!

- Bij Goerami computers 10% korting bij aankoop van laptop.

- Bij Hoogerwaard fietsen levert niet alleen goede service maar geeft ook 10% korting op alle onderdelen en accessoires.

- de Wereldwinkel biedt u 10% korting + koffie elke dinsdag. Dorpstraat in Nieuwerkerk a/d IJssel

- Aad en Marijke dames kleding , organiseert 2x per jaar een winkelmiddag, speciaal voor ons met

10% korting. Moordrecht. Deze keer op maandag 23 April 2018.

- Vishandel: Michel Heinen geeft 10% korting bij uw aankopen. Hij staat iedere woensdagochtend op het Kroonkruid en woensdagmiddag t.o. Wooncentrum De Meander.

- Alexanderhoeve, Theo de kaas- en tapasspecialist, ook noten, bonbons en wijn, biedt ons op alle aankopen 10% korting. Winkelcentrum Reigerhof.

- Hulp bij belasting aangifte, aanvragen van huur- en zorgtoeslag door deskundigen tegen kleine vergoeding.

- Ondersteuning door VOA= vrijwillige ouderen adviseur bij keukentafelgesprekken [ indicatie voor zorg]

- Gratis wekelijks meewandelen o.l.v. een wandelcoach op dinsdag en Nordic-walking op zaterdag;

en 1x per maand op zaterdag wandelen buiten de regio.

- Gratis meefietsen o.l.v. de fietsbrigade, van april t’m oktober maandelijks drie fietstochten. Een middag fietstocht, een dag fietstocht en een z.g. ‘trekhaak-fietstocht’, met de fiets op de fietsendrager gaat u naar een plaats buiten de regio en daar wordt een geselecteerde knooppunten route gefietst.

- betaalbare rijbewijskeuring bij huisarts de Heer, IJslandmos 4 ,2914 SH Nieuwerkerk a/d IJssel,

telefoon 0180 315557.

 

 

Ja, mensen, de tijd staat niet stil. Velen van u hebben reeds de uitnodiging tot het doen van aangifte Inkomstenbelasting 2017 van de Belastingdienst op uw deurmat zien liggen.

U kunt uw aangifte in de regel zelf verzorgen als u in het bezit bent van een DigiD-nummer. U logt in bij de Belastingdienst en ziet dan, dat deze dienst reeds de meeste informatie in de aangifte heeft verwerkt. Controleer deze gegevens zorgvuldig en vul eventueel aan met de bij u bekend zijnde aftrekposten voor zorgkosten en eventuele via de bank gedane giften. Daarna kan u het aangiftebiljet uitprinten en met gebruikmaking van uw DigiD-nummer deze aangifte ondertekenen en verzenden.

Maar wat als u niet zo digitaal vaardig bent? Of niet goed weet hij het allemaal werkt. Dan kunt u bij onderstaande personen terecht, die de mogelijkheid hebben om deze belastingaangifte voor u te verzorgen. Zij kunnen d.m.v. de bij de Belastingdienst door hen aangevraagde machtigingscode het aangiftebiljet digitaal voor u controleren, informatie toevoegen en daarna digitaal verzenden naar de Belastingdienst. Met gebruikmaking van de u toegezonden machtigingscode kan de HUBA uw gegevens digitaal oproepen en na invulling digitaal inleveren met gebruikmaking van het eigen DigiD-nummer. Wilt u gebruik maken van deze mogelijkheid, dan kunt u contact opnemen met één van de onderstaande HUBA’s :

 

 • Jan van der Voorden, Zevenhuizen, tel. 0180-632094.

 • Piet v.d. Spek, Nieuwerkerk aan den IJssel, tel. 0180-634112,

 • Willy Grönefeld, Nieuwerkerk aan den IJssel, tel. 0180-314923 (’s-Avonds tussen 19.00 – 20.00 uur)

 

 

Onderstaande nieuwe leden heten wij hartelijk welkom en we stellen hen graag aan u voor:  

 

Mevr.   Willebrand-van Zijl Kerkepad 3 2912 XG N.a/d IJ.
Mevr. M.A. van der Wilt Ringvaartlaan 10 2914 VJ N.a/d IJ.
Dhr. J. Rensen Weidezoom 86 2841 SP Moordrecht
Mevr. A.J. Rensen-Arens Weidezoom 86 2841 SP Moordrecht

LIEF EN LEED

Het echtpaar J.en A.Palsgraaf-Uittenboogaard, Kortenoord 108, mochten op 26 februari hun 55-jarig huwelijk gedenken

Vanaf deze plaats wil ik hen beiden namens de P.C.O.B. van harte feliciteren en nog vele mooie jaren toewensen.

U weet het, heeft U ook iets te melden, laat het ons dan weten. Mijn adres en telefoonnummer staan op de achterkant van de Nieuwsbrief. Namens L. e. L. Hea Snoek

VERSLAG JAARVERGADERING OP 14 FEBRUARI 2018.

Na de opening door de voorzitter Siem van Loon, volgden we de agenda. Notulen van de Algemene Ledenvergadering van 8 februari 2017 en het Jaarverslag 2017 van de secretaris, Truus Burger en het Jaaroverzicht van 2017 van de penningmeester, Piet van der Spek werden onder applaus en met dank voor het vele werk goedgekeurd.

Wij stonden stil bij hen die ons het afgelopen jaar ontvallen zijn  Het is goed dar hun namen genoemd worden, een ontroerend moment.

Thea ven Vliet en Willy Grönefeld blijven met goedkeuring van de vergadering nog een jaar aan hoewel eigenlijk niet meet herkiesbaar. Truus Burger en Piet van der Spek waren afredend maar herkiesbaar. Gelukkig blijven ook zij in het bestuur. Wat zouden wij ook zonder hen moeten doen?Eerste pauze met koffie en thee met o.a. heerlijke baksels van Riet van Vliet en andere versnaperingen.

Wethouder Daan de Haas is inmiddels binnengekomen en zal ons het een en ander vertellen over hoe senior vriendelijk is onze Gemeente Zuidplas? Het grootste probleem in de Zuidplas is het gebrek aan senior vriendelijke woningen daar waren we het allemaal over eens. Er wordt hier en daar wel wat gebouwd maar veel te weinig zodat de doorstroom voor jongeren ook stagneert. Na de mogelijkheid vragen te stellen volgde de tweede pauze waar we van heerlijke drankjes werden voorzien door het vaste clubje “koffie dames” Nu volgde het niet te missen spelletje Bingo. De enige keer in het jaar en een vaste gewoonte. Het zorgt altijd voor de nodige hilariteit en vrolijkheid. Er waren mooie prijsjes te winnen en daar gaan we toch voor? Met dank aan Truus en Nel die hiervoor gezorgd hadden en de regie voerden. Al met al weer een geslaagde en gezellige middag.

Door De Weeks Wandelen

De laatste weken wandelen we op dinsdag met een flinke groep trouwe wandelaars. Het is een gezellige groep. Onderweg wordt er over van alles gesproken.

Van al die verhalen zou je een boek kunnen maken! Ook de laatste weken wandelen er mensen mee, die een andere moedertaal hebben, Ze spreken een aardig mondje Nederlands. Ze slaan twee vliegen in één klap, wandelen en oefenen. Ook de Nederlandse wandelaar slaat twee vliegen in één klap. Wandelen en andere woorden zoeken en omschrijvingen maken, net hersengymnastiek. Informatie over de wandelingen 0180 314285

Matthäus Passion     Golden Circle Ensemble

Op Zaterdag 3 maart van 20.00 tot 21.30 uur is er in de Ontmoetingskerk Dorpstraat 106 Zevenhuizen

een concert door het Golden Circle Ensemble o.l.v. John Bakker. Op deze avond zal het ensemble de hoogtepunten van de Matthäus Passion van J.S. Bach uitvoeren.

De zangers van het ensemble zijn jong energiek en professioneel, nog studerend of net afgestudeerd aan het conservatorium, zij zorgen voor een fantastische klankkleur en een concert op hoog niveau.

Zij brengen klassieke muziek dichter bij de mensen met een mooie uitvoering van de Matthäus Passion.

De begeleiding wordt deze avond verzorgd door de organist André de Jager en de violist Leonid Nikishin.

De deuren gaan open om 19.30 uur. Het concert start om 20.00 uur.

Entree: €15,00, Jongeren tot 16 jaar €5,00, Voorverkoop: €12,50

P C O B – F I E T S T O C H T E N 2 0 1 8.

K.T. = Korte tocht           Vertrek dinsdag om 13.00 uur vanaf Raadhuisplein.    

L.T. = Lange tocht           Vertrek donderdag om 09.30 uur vanaf Raadhuisplein

T.H. = Trekhaaktocht      Vertrek donderdag op 09.30 uur Kleinpolderlaan.

De fietstochten worden geleid door Henk van den Heuvel tel. 0180-313143

                                                                                   Aad Vis tel. 0180-397885

Voor informatie over het al dan niet doorgaan van de tocht i .v .m. slechte

weersomstandigheden kunt u één der bovenstaande nummers bellen.

KORTE TOCHTEN   Woensdag 11 april Kralingse Bos, Bergse Bos.

08 mei        ‘t-Weegje Gouda.

05 juni         Zevenhuizen, Moerkapelle.

03 juli Moordrecht, de Loet, Ouderkerk ad IJssel.

07 aug,         Bergse Bos, Bleiswijk.

04 sept.        Gouda, Haastrecht, Berkenwoude.

09 okt.         Afsluitende tocht, Oud Verlaat, Rotte, Eendrachtspolder.

                    Vertrektijd 10.00 uur, eigen bijdrage 7 Euro !!!

Lange tochten

19 april        Gouderak, Gouda, Stolwijk, Bergambacht.

17 mei         Moerkapelle, Benthuizen, Zoeterwoude.

14 juni         Kralingse Bos, Bergschenhoek, Moerkapelle.

12 juli Reeuwijkse Plas, Driebruggen, Hekendorp.                          

16 aug.         Moerkapelle, Bentwoud,   Rotte.

13 sept.        Moerkapelle, Boskoop, Waddinxveen.

Trekhaaktochten

03 mei        Harmelen, Woerdenseverlaat, Kamerik.

31 mei         Schoonhoven, Lopik, IJsselstein, Benschop.

28 juni         Kinderdijk, Ottoland, Bleskensgraaf.

26 juli          Bunnik, Soestduinen, Austerlitz.

30 aug.         Harmelen, Kasteel de Haar.

27 sept.        Benthuizen, Zoeterwoude, Hazerswoude.

30 juni                  De RABO sponsertocht

14 juli                    De fietstocht Zuidplas in beweging

 

 

Bestuurssamenstelling:                                                                                                                                                              Tel.nr.

Voorzitter                                   Siem van Loon            Alb. v.’t Hartweg 9      2913LE 0180-313506

2e Voorzitter a.i.                        Hea Snoek                  Troelstrastraat 46                                                                           0182-372643*

Alg. Bestuur/ Lief & Leed                                              Moordrecht                 2841CP                                    

Secretaris                                 Truus Burger               Boslaan 22                  2912PA                                                      0180  316725*

Penningmeester                        Piet v.d. Spek             Middenmolensing.28  2912PK                                                       0180 -634112

2e Penningmeester                   Willy Grönefeld           Kleine Vinkstraat 14    2912AG                                                      0180-314923

Alg. Bestuur / P.R. Redactie     Nel Oudijk                   Pr. Beatrixstraat 14     2911AL                                                       0180-315839

Alg. Bestuur/ Nieuwsbrief         Thea van Vliet-Nell     Westringdijk     28       2913LK                                                        0180-313174

Medewerkers                                                                    

Administratie Computercursussen   Willy Grönefeld           Kleine Vinkstraat 14 2912AG                                                  0180-314923

Ledenadministratie / Distributie bladen Nelie Ligchaam    Italiaansezoom 6       2912GH                                                  0180-314535**

Mutaties, uitsluitend per e-mail doorgeven aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

evt. opzegging van PCOB lidmaatschap, ook uitsluitend per e-mail of schriftelijk, voor 1 december.

                                      *ook voor vervoer naar/van bijeenkomsten.

** ook vragen over de bezorging van het magazine KBO-PCOB

E-mail: Secretaris: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                       (309) 24 - 01 -2018

Administratie Computercursussen : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                   

Rabobank nr. NL47 RABO 0396 2092 89 t.n.v. PCOB, Nieuwerkerk a.d.IJssel.

Volgende Nieuwsbrief: Kopij inleveren; voor 16 maart 2018. redactie adres:

Westringdijk 28 2913 LK Nieuwerkerk a.d. IJ.   Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het volgende KBO- PCOB magazine en de nieuwsbrief verschijnen 24 maart.

vanaf die datum kunt u de bladen binnen een week verwachten

 IK WORD LID VAN DE P.C.O.B.

Naam:                                                                               O m.  O v.  

Roepnaam:                                 Voorletters :                   Geboortedatum:

Adres:

Postcode en woonplaats:

Telefoon:                                  Emailadres:

Gegevens partner hieronder invullen, indien u een partnerlidmaatschap wenst.

Naam:                                                                               O m. O v.

Roepnaam:                                 Voorletters:                    Geboortedatum:

Datum:                                       Handtekening:

Contributie : Individueel lid € 28,50                     Partnerlidmaatschap € 45,00

Aanmelden nieuwe leden: per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of schriftelijk naar: Ledenadministratie PCOB, Italiaansezoom 6       2912 GH Nieuwerkerk a/d IJssel

Voor betaling krijgt u een accept giro toegestuurd door de penningmeester.