De NPV Zuidplas is een algemeen christelijke vereniging in Nederland die zich vanuit patiëntenperspectief bezighoudt met de zorg voor het leven.

Het uitgangspunt is dat ieder mensenleven bescherming verdient, ongeacht de levensfase of de kwaliteit van leven. Ieder mens mag er zijn!

Deze afdeling verzorgt ook NPV Vrijwillige Thuishulp via eerste lijn hulpverlening: bijvoorbeeld de huisarts, ouderenadviseur of medewerkers van het Sociaal Team.

Als mantelzorger kunt u terecht bij het Mantelzorg-Steunpunt, niet alleen voor informatie of advies of een luisterend oor, maar ook voor onafhankelijke cliëntondersteuning. De hulpverlening is in handen van een groep gemotiveerde vrijwilligers. De hulp kan bestaan uit bijvoorbeeld wandelen, gezelschap houden , begeleiding bij ziekenhuisbezoek, boodschappen doen e.d.

Het steunpunt bevindt zich in de Meidoorn 1A en is van maandag tot en met donderdag geopend voor vrije inloop.

Contactgegevens: 0180-310050, E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., www.welzijnzuidplas.nl

Centrum Camino voor mensen met kanker en hun naasten

Centrum Camino is een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten, voor inwoners van Zuidplas en de regio.

Bij Camino bent u onvoorwaardelijk welkom. Iedere vrijdag is het inloophuis aan de Meidoorn 1a, zonder afspraak, open van 10.00 tot 14.00 uur. Wilt u liever eerst contact met Centrum Camino, dan kunt u bellen of mailen: 06-30228683, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijkt u voor eerste informatie op www.centrumcamino.nl.