ledenmiddagen

   

Woensdag 9 januari

Kees Terlouw uit Vianen komt voor het 9de jaar met zijn geweldige project-toren. Hij zal ons meenemen naar West Afrika. Met zijn presentatiekunst belooft het een zeer gevarieerde en kleurrijke middag te worden.

Woensdag 13 februari

Eerst houden we onze jaarvergadering vanaf 14.00 uur. Daarna zijn Cherel Satijn en Joke Deelen van Welzijn Zuidplas te gast. Ze geven vanuit hun ervaring een interactieve presentatie over Ouderen- en Mantelzorg. De middag sluiten we feestelijk af met een drankje tijdens een paar rondjes bingo.

Woensdag 20 maart

Deze middag presenteert Hayel Kôse, apotheker van apotheek Zevenhuizen/Moerkapelle, het onderwerp: Wijs met medicijnen. U krijgt tips voor goed en veilig medicijngebruik. Tevens is documentatie, opgesteld door de KNMP en KBO/PCOB, beschikbaar.

Woensdag 10 april

De heer Bram de Ronde uit Woudenberg is in april onze gastspreker. Hij presenteert: Op weg naar Pasen. Het wonder van Pasen heeft de oorsprong in het Paradijs en vandaar de ondertitel: Van Paradijs tot Pasen.

Woensdag 8 mei

Deze middag gaat over het levenswerk van Albert Schweitzer in Lambarene (Afrika) waar hij bijna 50 jaar als arts werkte. Organist en dirigent Aad van der Hoeven vertelt u in zijn presentatie hoe hij in contact kwam met hem. Tevens zal Aad deze middag, onder zijn orgelbegeleiding, met ons liederen van Albert Schweitzer zingen.

Juni-augustus

Geen themabijeenkomsten

Woensdag 11 september

We hebben, op veler verzoek, wederom Jan van der Ent uitgenodigd. In Moldavië heeft hij via Stichting Zending zonder Grenzen, een sponsorgezin en kind. In Moldavië is hij op zoek gegaan naar de oorsprong van de Elbe. Zijn presentatie is getiteld: Moldavië, fietsen naar de bron van de Elbe.

Woensdag 9 oktober

Wederom, op verzoek van zeer velen, komt Chris Vennix. Als dorpsgenoot en Rotterdamkenner heeft hij toegezegd zijn: Wandeling langs de Rotterdamse havens (gehouden 10-10-2018) te continueren. Nu dus deel 2.

Woensdag 13 november

Jaap Tanis en Bram Breederveld komen uit Stellendam en geven u een inkijk in de visafslag aldaar. En….. letterlijk mee- en nagenieten, staat ook op het programma.

Woensdag 11 december

Het Kerstfeest nadert en dus bestaat het programma uit een advent liturgie met Kerstviering. Ds. Lopers van de Gereformeerde Kerk De Lichtkring, is bereid gevonden deze middag voor ons te verzorgen. 

De middagbijeenkomsten worden gehouden in het Hervormd Kerkelijk Centrum

in de J.A. Beijerinkstraat 53, 2912AA in Nieuwerkerk aan den IJssel. De inloop is vanaf 14.00 uur.

Het officiële gedeelte begint om 14.30 uur. De middag sluit om ca 16.30 uur. De toegang is gratis.

In de pauze gaat de Koffiebus rond (richtlijn voor 2 consumpties en koek is € 2,50).

Iedereen is welkom!